Kesella hallon/rabarber.

Av victoria.dahlstedt@gmail.com | 2011-08-10


Förväntningarna inför smaktestet av kesellas nya produkter hallon och rabarber var extra höga då jag dagligen konsumerar de vanliga kvarg produkterna som mellanmål. Första tanken var självklart att denna smaksatta produkt skulle kunna ersätta den vanliga kesellan.

Vid köptillfället upplevde jag att kesella har skapat en väldigt tilltalande förpackning med tilltalande färger. Smakmässigt kunde arla absolut ha jobbat på en bättre produkt och möjligtvis inte ha tillsatt så mycket socker i produkterna.

Både kesella hallon och rabarber är väldigt goda att äta som de är, men efter 3-4 teskedar kunde jag personligen känna av sötman och “sockerkicken” av den enorma mängden socker. Dessa kvargprodukter passar utmärkt till bakning för oss människor som inte riktigt konsumerar allt för mycket socker till vardags.

Kesella hallon och rabarber är absolut köpvärda OM man skall använda dem till bakverk. Jag anser personligen inte att dessa produkter är bra mellanmål då de innehåller allt för mycket socker. Skall man äta mellanmål i form av kesella så skall man välja den osmaksatta kvargen och själv smaksätta den med färska blåbär och lite honung (mycket bättre alternativ enligt min mening).

Till bakning är dessa ultimata, men smakerna kunde ha vart annorlunda (svårt att baka med hallon/rabarber smak) jag hade hellre sett en kesella choklad eller en kesella kanel - på så sätt kan man få in dem i flera bakverk.