Hallon och rabarber

Av gunnel_m@hotmail.com | 2011-08-13

Hade tidigare bara använt Kesella till lussebullarna i december (de blir fantastiskt lättbakade med Kesella), tills jag hittade ett recept där Kesella vanilj skulle användas som topping på en paj. Det var mycket gott, så jag såg fram emot att testa kesella med hallon- och rabarber-smak .

Förpackningarna såg glada ut där de stod i kyldisken, innehållet i rabarber-varianten var lite blekt, hallonet mer färgglatt. Bakade en cheesecake av rabarbern och muffins av hallonet. Båda blev lite sega. Det som är en stor fördel i pajdeg och lussebulldeg, att det blir så lättbakat genom att det är lite segt, blev här en nackdel. Bakade en omgång till och la nu i färsk rabarber respektive färska hallon och då blev resultatet bättre.

Hallonkesellan var god att äta som den var och med rätt recept kan både rabarber- och hallonkesella bli perfekta att använda vid bakning.