Testprodukten

Av testpilot | 2010-10-18

Arla Köket® smaksatt vispgrädde

Produktinformation från Arla

Nu finns en svensk klassiker i ny tappning, Arla Köket® smaksatt vispgrädde. Lättvispad, krämig, i smakerna choklad och jordgubb. Smaksatt vispgrädde fungerar på samma sätt som vanlig vispgrädde och är ett utmärkt alternativ till glass, vaniljsås eller sylt. Den fungerar dessutom bra som bas i exempelvis parfait och mousse eller att avnjutas precis som den är.

Under de senaste två åren har efterfrågan på gräddprodukter ökat markant. Till exempel har försäljningen av vanlig vispgrädde under samma period, ökat med 29 procent. Orsaken är framförallt gräddens naturliga egenskaper som traditionsrik smakförhöjare. Samtidigt söker konsumenten nya produkter som både skapar variation och gör det enklare att lyckas med efterrätter och bakverk.

Smaksatt vispgrädde är vanlig vispgrädde med två karaktäristiska smakvarianter. I chokladgrädden ingår 70 procentig choklad och i jordgubbsgrädden en annan klassisk smakbärare: jordgubbssylt. Chokladgrädden är helt slät medan jordgubbsgrädden innehåller små bitar av jordgubbar. Den smaksatta vispgrädden har en fetthalt på 27 procent och vispas lätt till önskad konsistens. Den är dessutom lika hållbar i uppvispad form som vanlig vispgrädde.

– Vi svenskar har ett genuint intresse för bakning och desserter och det är många som efterfrågar produkter som förenklar i köket och är lätta att använda. Smaksatt vispgrädde är just en sådan produkt. Den utmanar dessutom svenska folket att tänka nytt. Byt exempelvis ut vaniljsåsen till rabarberpajen mot jordgubbsgrädde. En garanterat lyckad kombination, säger Elisabeth Hedenljung, varumärkesansvarig på Arla Köket.

På uppdrag av Arla har Årets Konditor 2009 Conrad Tyrsén tagit fram recept baserade på den smaksatta vispgrädden.

– Smaksatt vispgrädde är ett nytt och spännande tillskott i mejerikylen. Produkterna passar lika bra att användas i tårtor som ett vispat tillbehör till smulpajen eller våfflan, säger Conrad Tyrsén.