Smetana - inte vad jag trodde

Av smartsontestpilot | 2012-05-07

Det var verkligen jättespännande att få prova Arlas smetana!
Till en början hade jag inte en aning om vad det var för något eller hur jag skulle använda den. Efter att jag surfat runt en del, bland annat på Arlas hemsida, så såg jag att produkten går att använda till väldigt mycket. När jag väl använde Smetana så var det av en ren slump. Jag lagade middag, en köttgryta, och upptäckte att jag hade glömt att köpa creme fraiche. Som tur var hade jag hämtat ut min Smetana och tänkte att detta var ett bra tillfälle att testa den. Innan jag hällde i den i grytan så smakade jag på den och blev rätt förvånad. Den smakade inte gräddigt, som jag förväntat mig (och kanske hoppats på), utan den var syrlig och…annorlunda. Väldigt annorlunda.
Grytan blev väldigt god men jag kan inte direkt säga om Smetana var godare än t.ex. Creme fraiche, men den har högre fetthalt. Perfekt för en person som äter enligt LCHF.
I efterhand så önskar jag att jag prövat att göra en efterrätt istället, jag tror att Smetanas speciella smak hade gjort sig bättre där.
Kommer jag att köpa den igen?
Svårt att säga. Förpackningen är liten, den är dyrare än Creme fraiche och har som sagt en väldigt speciell smak.
Jag måste nog ge den en chans till i alla fall.

Linda Björklund

Permalink