MITT FÖRSTA MÖTE MED BOSCH TASSIMO

Av momaskitchen@hotmail.se | 2010-10-26

Moma goes testpilot

Jag är snabb på att tacka ja till olika saker. Ibland lite för snabb, och då blir det som det blev när jag  anmälde intresse för att bli testpilot för Bosch Tassimos kaffemaskin.

Det jag visste var att det var en kapselmaskin likt Nespressos kapselmaskin, no more. Efter ett par dagars användande av maskinen gick det upp för mig att jag inte heller visste något om Nespressos kapselmaskiner.

Kapselmaskin

Nespresso kopplade jag ihop med Nescafé. Nescafé kopplar jag i sin tur ihop med semestrar utan kaffebryggare, semestrar då man är hänvisad till pulverkaffe typ Nestlés Nescafé…  Ehum, ja, därför utgick jag ifrån att det “även” var pulverkaffe i de små kapslarna som kom hem med min Bosch Tassimo.

Om du vill läsa mer om när det gick upp för mig att det inte var pulverkaffe i kapslarna kan du läsa vidare här:

http://momaskitchen.wordpress.com/2010/10/16/bosch-tassimo-2/

Lätt att komma igång

-samt att använda

Jag har inte bara lite för bråttom ibland, utan jag är också ganska otålig av mig.  Så när jag fick hem maskinen och det trillade ut en massor av bruksanvisningar på olika språk var det lockandes att skjuta in kartongen under sängen för ett senare installationstillfälle, men det tog bara knappt 20 minuter innan jag hade bryggt min första kopp kaffe. Det var lätt att komma igång, bara att sätta in sladden och köra ur maskinen några gånger och sedan in med första kapseln!

Första smaktestet

Först ut i test var Original Mellanrost och smaken var sådär, ingen höjdare. Lite tunnt och blaskigt. Fast då borde jag också tillkännage att jag inte annars dricker mellanrostat kaffe utan jag föredrar mörkare och fylligare rostningar.

Utseende

Maskinen har kanske inte den mest stilrenaste designen, men jag tycker den ser helt okej ut. Men jag stör mig på att de har gjort så att vattenbehållaren sticker upp ovan maskinen, jag förstår inte varför och jag tycker att det drar ner helhetsutseendet.

 

/Moma