Provtur

Av emmaharborn@hotmail.com | 2010-12-11

Bekväm premiärtur på väg till gammelfarmors 90-årskalas.

Didrik kunde inte bärga sig, utan var tvungen att provsitta stolen direkt.

Åh, så roligt att vi får testa bilbarnstolen, men jag blir tokig på tekniken när det gäller bloggandet! Tänkte först att det borde vara smidigt att lägga upp bilder direkt från mobilen, men det verkar inte fungera. När jag äntligen hinner sätta mig vid datorn och koppla in telefonen så fattar jag inte hur jag ska få bilderna där jag vill ha dem i inlägget. Suck! Men men, jag kanske lär mig. Nu kan jag lika gärna använda min vanliga bra kamera (istället för mobilen) eftersom jag ändå bara kan ladda upp via datorn, så nästa gång blir det förhoppningsvis bättre kvalitet på bilderna. Eventuellt hamnar de någon annastans i inlägget också ;)

Hur som helst… Det är ju om Britax Babyskydd det ska handla, inte min tekniska inkompetens ;)

Så fort jag packat upp bilstolen var Didrik tvungen att få testsitta. Han verkade helnöjd. Vi har sedan innan ett Brio babyskydd som passar till Brio Go och det är främst den jag kommer att jämföra Britax med. Första känslan var att Britax var mycket mjukare på insidan och lite mer lutad så att barnet ligger mer. Och det är väl inga nackdelar. En annan sak är att briostolen välter om man har handtaget i “gungläge” (alltså riktat bakåt) då man lyfter ur barnet. Tyngdpunkten flyttas då för långt bak och den välter. Detta hände inte med Britax. Sufletten är väldigt lätt att justera, likaså handtaget, som justeras med endast en hand (på Brio behöver man två händer till det) och då kommer man lättare åt barnet för att lyfta i och ur. Nog för att sufletten justeras enkelt, men det känns nästan för enkelt då den åker tillbaka av sig självt om man drar den lite för långt fram. Den kunde suttit lite hårdare och hakat fast i valt läge. Ikväll snöade det när vi gick in från parkeringen och slufetten skyddade inte mycket. Den på Brio är mycket stadigare, går att dra längre fram och den är mer skyddande mot vind och nederbörd.

En annan fördel med Britax är att kuddarna på bältet sitter fast i tyget med resårband. På vår andra stol glider de runt på bältet och man måste alltid dra upp dem på axlarna när man satt barnet på plats. Att flärpen man spänner bältet med sitter fast och i en båge känns också bra, för på vår Brio lyckas vi ibland klämma fast bandet, som hänger löst med öppen ände, under stolen.

Vi hann fundera både en och två gånger när vi skulle klicka loss babyskyddet från basen. Kunde inte för allt i världen förstå vad för enkelt trick vi missade. Vi tryckte in knappen på basen och lyfte uppåt… Och ingenting hände. Vi provade åt olika håll och lyckades tillslut hitta läget där man vinklar stolen framåt, men inte fick vi loss den för det. Men nu när vi förstått man kan ska trycka, vinkla framåt och skjuta bakåt, så är det inga problem :)

Premiärturen är avklarad, som ni ser på bilden. Didrik sov lika gott som alltid i babyskydd och bil och tyvärr kan vi inte fråga honom om vad han tycker. Eller, fråga kan vi, men vi lär inte få något uttömmande svar (inte mer än “Aguuur” i alla fall). Så vi får helt enkelt fortsätta och blogga om vad vi som föräldrar tycker och tänker.

Ha det gott i julstöket!