Första intrycket

Av smith.andreas@hotmail.com | 2010-12-13

[](http://smartsontestpilot.se/britax/files/2010/12/DSC_1852.jpg)Första intrycket

I fredags kom den efterlängtade bilbarnstolen.

På den bältade basen finns en tydlig beskrivning hur den ska sättas fast i bilen med bältet. Det andra bandet syns tydligt att även det ska träs igenom, vilket kan vara lätt att missa om det är första gången man använder en bilbarnstol. Gör man det så är det rent livsfarligt då basen inte sitter fast ordentligt.

Första intrycket av basen är att den är väldigt stabil och verkar riktigt bra. Väl fastsatt i bilen verkar den sitta riktigt stabilt. Personligen tror  jag mer på en isofixbas då den bland annat är lättare att sätta dit och även ta bort och därmed är det lättare att enkelt byta bil med både bilbarnstol och bas om man ex har mer än en bil. Isofixbasen känns också som att den sitter mer stabilt i bilen då den sitter i fästena på bilstolen och inte i bältet.

Bilbarnstolen är stor invändigt vilket gör att den känns väldigt prisvärd jämfört med exempelvis Brios bilbarnstol som är mindre, därmed känns det som att man kommer att kunna ha stolen något längre innan barnet växer ur den. Det justerbara huvudstödet är väldigt lätt att ställa in vart efter bebisen växer. 

Jag upplever bilstolen som något stor, men lätt för sin storlek, inte alls tung och ändå lätthanterlig. Min fru däremot som är 162 cm lång har svårt för att bära den då den är så stor. Rent spontant känns det inte som att man plockar ur den och bär med sig den till affären. Men det måste givetvis testas!

Bärhantaget är riktigt smidigt att fälla upp och ner med bara en hand. Jättebra att den når enda till backen då barnet kan sitta säkert i den även utanför bilen utan gungfunktionen.

Designen är stilren, och då den är gråsvart smälter den bra in i de flesta bilklädslar. Än så länge känns bilbarnstolen riktigt prisvärd.

Fler uppdateringar kommer inom kort!

// Smirre

[](http://smartsontestpilot.se/britax/files/2010/12/DSC_1852.jpg)