No Content Found

Av karin@e-brev.net | 2010-12-13

nästan som julafton

Åh va kul!!!  Tur att lilla I sov så jag fick packa upp paketen ordentligt! Istället för att putsa klart fönstren så satte jag mig och läste bruksanvisningarna. OJ säger jag bara! Jag började med basen, å snurrig blev jag. Tycker bruksanvisningen var omständlig och svår överskådlig när det var så lite text på varje sida. Det blev bara en massa bläddrande. (Nyss när mannen tittade på bruksanvisningen kom han med exakt samma kommentar). Eftersom jag aldrig sett en bas förut så blev det väldigt mycket spännen hit och dit när jag läste men imorgon när jag har bilen och ska montera den kommer säkert allt falla på plats. Jag tyckte om att dom hänvisade till färger, tex de gråa spännerna, de mörkblå.. etc.

Sen gav jag mig på det allra roligaste…. själva stolen…

Fast jag är väldigt glad och överraskad av att det var en bas med. Det känns väldigt behändigt. Idag så sitter stolen fastspänd i bilen nästan hela tiden och vi plockar i  lilla I i den kalla stolen och har dåligt samvete för att vi är lata å inte spänt loss å tagit in stolen. Tänk att bara kunna klicka i den åh… ser fram emot det.

Ja nu hade jag kommit till stolen ja…

Wow HA! Jag sitter här på golvet med en ny “riktig” bilbarnstol. Nog för att våra andra är riktiga bilbarnstolar men den känns lite mer gedigen (dock både på gott å ont) å är sådär flashig som “alla andra har”.

  • Svart å stilren, de andra vi har har brokiga mönstrade tyger vilket i och för sig gör att smutsen inte syns efter mina syskonbarn som haft ena innan. Få ser hur skitig den här är efter testperioden om det över huvud taget har någon betydelse. Undra om den blir varm på sommaren?

  • Ser säker ut med massa varningstexter, airbags (får två tummar upp). Men tveksam om jag kommer komma ihåg att “flärpa upp vingarn” när jag monterar barnstolen, å ibland skulle dom inte flärpas upp heller, får ta och läsa det där om airbagsen igen.

Lagom till att jag hade hunnit läsa bruksanvisningarna vaknade lilla I och självklart provsatt hon den på en gång.

  • Den föll i smaken båder för I och för mig. Hon rymdes bra. I som är drygt 4 månader, 70 cm lång men ganska smal rymdes som sagt bra i stolen fast jag undra hur en riktig knubbis skulle ha det. Sen kom tanken på att det finns begränsning i vikt upp till 13 kg men hur är det med längd? Det borde vara lite tydligare med när stolen inte ska användas längre pga att barnet är för långt.

  • Jag tycker om att bältet går över höfterna vilket det inte gör på någon av våra andra stolar, det gör att bältet kändes väldigt stabilt.

+Stolen var lättjusterad både i nackstöd å i bältet.

  • Den kändes lätt å stabil även att hålla i. Handtaget var lätt att justera med en hand (från ena håller i alla fall, den är nog anpassad för högerhänta). Handtaget kändes dock lite ihåligt å onödigt klumpigt tycker jag.

  • Att stolen kändes stor i storlek men smal i sittutrymmet gjorde att den kändes otymplig mot våra andra. Fast säkerhet mot otymplighet vinner säkerheten. Å som tur är har jag ett långsmalt barn :D

  • När jag provbar den kändes det som om hon släpade i golvet, å då är jag ändå standardlång 170 cm.

  • Ser redan nu att jag kommer  gilla det ljusblåa spännet där bröstbandet spänns fast i när den är utan bas. Mycket smidigare än på någon av de andra två. På en av de gamla ska bältet gå från mitten över stolen å rakt över huvudet på I vilket gör att det blir svårt att sätta i och ta ur henne. Eftersom vi har en bil kommer basen placeras där men bortskämd som jag är av min mamma å syster brukar jag få låna någon av deras bilar när mannen har vår, så det kommer bli mycket fastspännande och bytande av bil för min del.

  • Såg att någon annan tyckte att stolen var stadig och inte tippade lika lätt som Brio. Har inte testat någon Brio stol men tyckte att den här var ostadig och tippade väldigt lätt när I inte satt i den. Handtaget var i läge ovanför ryggstödet för att lätt kunna ta i och ur I, men som sagt Brio kanske tippar ännu lättare.

  • Bruksanvisningen var lika lite bläddervänlig den för stolen som för basen. Fem, sex små rader på varje sida, massa bläddrande å svåröverskådlig. Sen på s 19 stod en hänvisning till3.6 och nr 8 men under 3.6 fanns ingen nr 8. Jag läste bruksanvisningen ganska noga som ni märker :) hade ju tid… ville inte putsa fönster.

Mamma lagar middag

Vi var tvungna att kolla om det fungerade att tugga på tuggleksak i stolen medans mamma lagade middag. Det funkade en stund tills I tröttnade å viller ligga på golvet istället så hon kunder snurra runt.

I morgon blir det riktig premiärtur när vi ska babysimma å äta julbort! Det gav mersmak med basen… funderar på hur smidigt det skulle ha att ha ett chassi till så slapp jag släpa med hela stora barnvagnen också när vi ska äta julbord med mammagruppen imorgon.

På återseende!