Då var den här...

Av johanna.aldentorp@bredband.net | 2010-12-14

Jag tror helt enkelt att jag punktar upp några av sakerna som slår mig med den nya bilstolen:

  • Den verkar ungefär lika tung som nuvarande stol, så det blir nog fortfarande maken som får bära till och från bilen. Fast det kan nog bero på vad som är i snarare än själva stolen ;)

  • Bra med solskydd, synd bara att det är svart (lär blir tokvarmt i sommar) och så känns det väldigt trögt att justera - känns som att jag ska ha sönder fästet… letade efter någon spärr som kunde tänkas sitta i, men kunde inte hitta någon så det ska nog vara så. En annan sak med solskyddet som är mäkta irriterande är att det liksom är i vägen för handtaget, så enhandsgreppet kräver likväl två händer om man ska ha handtaget förbi solskyddet åt endera hållet.

  • Vilket förstås för mig till handtaget. Bra tänkt med “tumspärren”, men placeringen blir ju lite dum om man har den bakom förarsätet… fast det kanske inte är någon som har det, jag vet inte. Vi har det inte i alla fall, så det är inget problem här. Något jag tycker mig märka med spärren ovanpå handtaget är att någonting i den verkar lite trögt, eller glappt, eller vad man ska säga. Det verkar kort sagt som att den kräver en särskild “teknik” när man trycker till den.  Flärparna längst ner på handtaget som man, om jag har förstått dem rätt, låser handtaget med känns spntant lite overkill, men jag kanske ändrar mig längre fram när vi har använt stolen ett tag.

  • Stolen är brandsäker. Förvisso bra att den inte brinner, men min första tanke var “jaha, då är den giftig att sitta i…” Jag kan tänka mig att det är farligare med en brandsäker stol som är behandlad med massa kemikalier än en som man får akta lite extra för eld. Man ställer väl ändå inte en stol med barn i så att det finns minsta lilla brandrisk? Men kemikalierna finns där hela tiden, varje gång lillen sitter i stolen.

  • Gummibanden på axelvadderingen! Genialiskt!

  • Den ser stadig och skön ut att sitta i, men jag undrar om det inte kommer bli lite trångt nu på vintern med alla tjocka kläder… nu är lillen visserligen inte så liten, men på 4,5 månader borde han ju kunna få plats även i vinterkläder. Men det återstår att se, han kanske går ner helt problemfritt.

det är vad jag kommer på om stolen just nu, basen har jag inte tittat så noga på än. återkommer…