Läsning för en förmiddag

Av julialjungberg1@hotmail.com | 2010-12-14

Vi skulle till dagis i morse och lämna storbarnet. Jag tänkte, lite naivt, att vi tar nya stolen till bebisen! Han är två månader, 58 cm lång och väger knappt sex kilo. En ganska knubbig liten kille, men inte mer än något över medel. Han hade på sig en vadderad påsoverall. När jag satte ner honom först så blev han helt ihoptryckt! Stolen kändes jättetrång och inte alls rymlig, trots att den som jag skrivit tidigare är tung och känns stor. Jag stoppade ner honom i gamla stolen så länge och insåg att jag skulle få läsa instruktionsböckerna noga innan det går att använda stolen. En självklarhet kanske, jag är nog bara van vid vår “enkla” stol.

Väl hemma igen satte jag mig ner och började läsa instruktionsböckerna. Det tog sin lilla stund. Det var tre olika häften, en för stolen, en för basen och en för vilka modeller bilen är anpassad för. Vår bil fanns med, check. Tyckte instruktionsboken för stolen var ganska omständlig, med detaljerade beskrivningar av det mest självklara saker men väldigt otydligt angående annat. Till exempel hur man justerar huvudstödet, det krävdes lite övning innan jag förstod hur det skulle ordnas. Man måste lyfta fram huvudstödet i typ 90 grader för att sedan justera det upp/ner. Det blir ju lite svårt att göra samtidigt som bebisen sitter i, man får väl prova sig fram när bebisen inte sitter i. Hoppas han är mätt och belåten och accepterar att flyttas i och ur för att man ska kunna prova ut hur högt stödet ska sitta..

Boken för basen var lite enklare, jag hoppas bara jag kommer ihåg allt tills jag kommer ner till bilen med delarna. Som någon annan skrev så är det rätt otydligt att man ska ha båda bältesremmarna genom basen, men tittar man noga ser man det. Vore bra om tillverkarna skrev till det!

Positivt är att det är lätt att justera bältets längd, har haft problem med det i tidigare stolar.

Bra också att bältesskydden (vadderade skydd på barnets bälte) sitter fast med gummiband så att de sitter kvar i axelhöjd på barnet även om man justerar bältet.

Jag brukar bära med mig min bebis i skyddet när jag går kortare ärenden, men jag tror faktiskt inte jag orkar det med tanke på vad det väger. Jag får nog packa med vagnen när vi ska på premiärtur i eftermiddag.