Tidig julklapp

Av julialjungberg1@hotmail.com | 2010-12-14

Fick veta förra veckan att vi skulle få testa Britax babyskydd, vilket jag blev väldigt glad över! Vi har använt våra vänners gamla babyskydd de två första månaderna (vår bebis är nu två månader). Det skyddet är helt basic, inga finesser alls, men väger inte så mycket och är lätt att hantera. Vi har spänt fast det med trepunktsbälte endast, vilket inte min kille fixat utan det har varit jag som meckat runt med bältet.. Så när nu det enorma paketet anlände i två delar och jag insåg att det innehöll bältesbasen var det en väldigt glad överraskning - vad  lyxigt! :) Första intrycket är att den är väldigt tung (3,5 kg) och stor. Det kanske är en synvilla men jag blev fundersam när jag först öppnade paketet - var det verkligen 0-13 kg och inte den man använder i steg 2? Men jo, det var den för 0-13 kg. Den är fin och ser flashig ut, med solsufflet. Den verkar ha en hel del finesser, jag skulle fälla upp handtaget och bara det var ju en mindre vetenskap. När jag förstod tekniken var det dock inte så dumt. Man kan ställa handtaget i fem olika lägen, vilket kanske känns lite väl, men det kan jag säkert förstå fördelen med under testets gång. Väldigt bra att man kan stoppa instruktionsböckerna i en ficka i själva stolen.

Mina förväntningar är att det ska kännas mycket säkrare, jag hoppas att den ökade tyngden och storleken kompenseras av ökad säkerhet. Hoppas givetvis att dess funktion inte kommer testas, men att det _känns _säkrare kan man ju testa i alla fall.

Nu när jag vet att det finns en bas med hoppas jag att det ska vara väldigt smidigt att knäppa i och ur själva stolen. Spännande att prova!

Jag hoppas också att han ska sitta bättre i den här stolen, små bebisars huvuden har ju en tendens att falla framåt så ordentligt skydd på sidorna borde motverka detta.