första turen

Av johanna.aldentorp@bredband.net | 2010-12-17

Nu har vi testkört stolen första gången. Basen visade sig vara superenkel att få in i bilen, jag hade varit lite rädd att den skulle vara jättemeckig men det verkade den inte vara alls. Stolen var faktiskt något lättare att bära än vår nuvarande (med unge i alltså), trots liknande vikt. Det måste bero på handtaget eller något… En bra sak är att knappen för att justera bältena är lätt att hitta, särskilt med tanke på att man måste använda den varje gång (vilket inte är fullt så smidigt). Det är förstås bättre med fempunktsbälte än trepunkts som i den gamla stolen, men det som blir då är att hans armar ska in i två öglor varje gång och det blir väldigt knöligt om man inte spänner ut dem först och sen drar åt när han sitter i stolen. Men det är väl något man vänjer sig vid antar jag, kändes bara lite meckigt jämfört med förut när man bara drog ner bältet över axlarna på honom och knäppte.

Den förra stolen brukade vi skaka lite på när han blev grinig i bilen, det går inte med den här (i alla fall inte när den sitter i basen) och det kanske egentligen är säkrare att den sitter helt fast men det är ju ovant helt klart… jag förstår mig inte riktigt på lutningsgrejen i ryggen, men vi ska nog få kläm på den också. I dag ska vi ut och åka själv lilleman och jag. Stolen är för övrigt jätteenkel att sätta fast och ta ur basen, fast det blir lätt lite trångt till sätet framför i vår lilla yaris…