Sammanfattning

Av emmaharborn@hotmail.com | 2011-02-02

Britax babyskydd och bilbarnstolar ska, enligt många babybutiker, vara de säkraste på marknaden. Visst, jag kan inte argumentera emot det. Men jag blir lite fundersam när det verkar som runt hälften av testpiloterna fått en stol där handtaget spruckit. Sen om det påverkar säkerheten vet jag inte. Men det känns inte helt bra att bära sitt barn när det glipar i handtaget.

I övrigt är vi mycket nöjda med stolen, så även Didrik, som verkar trivas. Han ser ut att sitta ganska ihoptryckt, men det gör han å andra sidan i vår Briostol också. Skyddet är ganska stort, tungt och otympligt att bära och jag tror det skulle underlättat om vi haft ett chassi vi kunde klicka i skyddet i. Nu är det inte så långa sträckor vi bär, men jag glömmer nästan alltid att trycka ner D-sipen och den trycker mot höftbenet när jag bär skyddet, så att jag blir alldeles öm. Antagligen en vanesak… Inte att jag ska vänja mig i höften, utan att jag ska vänja mig att fälla ner flärpen när jag tar ut skyddet ur bilen ;)

I början hade vi svårt att få loss skyddet ur basen, men vi vande oss ganska fort att få till rätta “knycken”. Fempunktsbältet känns som en säker variant, men det är i kortaste laget tycker jag. Även om jag drar ut dem till max har jag inte så mycket mån att arbeta med när jag ska spänna fast lillen (och han väger inte ens 7 kilo). Jag har läst att många inte gillar att det är plastspänne. Det har vi på Brion också och känner inte att det känns mindre säkert. Vi gillar att axelkuddarna sittar fast i gummiband så att de inte faller ner på bältet. Vi tyckte också att det var bra att flärpen man drar åt bältet med är fäst undertill så att den bildar en ögla. På vår Briostol lyckas vi nämligen spänna fast flärpen mellan stolen och basen ibland. Dock lossnade remmen från undersidan ganska fort på Britaxen (hade säkert kunnat fästa den igen, men så långt har jag inte kommit…).

Stolen känns lite trång och liten invändigt, trots att den är stor utvändigt. Men den är väldigt mjuk och skön på insidan. Jag tror att bäbisar sitter väldigt skönt. Jag läste att man tydligen ska kunna justera vinkeln i ryggen, men det har vi inte förstått hur. Tycker nog att han ligger bekvämt som det är.

Att handtaget går att fälla med en hand är ett stort plus.

Solskyddet, eller sufletten, är en historia för sig. Den är tunn och går inte dra fram så att den ger särskilt mycket skydd. Jag antar att tanken är att den ska skydda mot regn och snö också, men det är knappt att den går fram över ansikitet på bäbisen. Dessutom känns den lite instabil och stannar inte där man släpper den. En dag hade den tom lossnat, utan att jag gjort annat än att dra den fram och tillbaka, från sidospännena.

Plötligt hade spännet till sufltten släppt på sidan.

Jag tror att jag fått med våra tankar och reflektioner från testperioden. Vi är nöjda med en stol som verkar bekväm och säker. Den har många smidiga och bra lösningar och detaljer. Men där finns också några brister, som för mig som användare känns som ganska enkla att åtgärda.

Tack för oss tills vi ses igen!