Premiärtur

Av hanna@zaxmy.com | 2011-02-03

Så äntligen, igår fick vi ta premiärturen i stolen. Eller vår efterlängtade lilla dotter och testpilot som nu tittat ut fick göra sitt första uppdrag.

Hem från BB

Hon satt bra i sin nya stol. Och tittade nyfiket runt omkring. När vi väl satt i bilen så somnade hon av bilens rörelser, så det var en bra början på många bilturer. Dottern är nu 52 cm lång och väger 4415 g. På sig hade hon en velouroverall över sina vanliga kläder, men det var gott och omplats för henne.

Lite plus och minus då:

Plus: Sitter bra i stolen. Huvudstödet tycker jag var bra (saknade det på förra stolen). Väldigt smidigt att ta in och ur stolen från bilen. Mannen min var också nöjd över att insatsen i bilen var snabb och enkel att montera. Vi har två bilar så idag monterade han snabbt och smidigt över insatsen till den andra hemmavarande bilen ifall vi ville ta en tur. Solskyddet kom väl till användning även om det känns lite som att det är lite “skört” när man flyttar på det fram och tillbaka.

Minus: Mannen tycker dock att själva stolen är tung och klumpig att bära på (har själv inte vågat/orka testa ännu). När den var placerad i  baksätet på vår Saab 9-5:a så lutade insatsen och stolen väldigt mycket framåt. Dottern föll dock inte framåt. Men det såg inte ut som någon optimal lutning. Ska flyttas till framsätet framöver så vi får se om den får en bättre lutning där.