Lite småturer

Av hanna@zaxmy.com | 2011-02-09

Än så länge har det bara blivit några småturer med bilen och bilstolen. Idag tog jag chansen och åkte ut en liten runda på egen hand. Diggar enkelheten med att plocka in och ur stolen mha insatsen.

Insatsen är nu placerad i framsätet på vår Saab 9-5:a. Stolen sitter med plant där än i baksätet så där får den bli. Dottern grymtar lite när hon placeras i stolen men väl den börjar gungas så somnar hon som en stock och njuter av bilfärden.

Solskyddet är verkligen super att lätt kunna dra fram och tillbaka. Förslag på förbättring är att göra det ännu något “större”, alltså så man skulle kunna dra det ännu mera framåt. Solen kommer bitvis åt dotterns ansikte.

Jag har tidigare skrivit att mannen min tycker att stolen är tung att bära på i jämförelse med den stol vi hade tidigare. Men jag är inte riktigt av samma åsikt. Jag upplever inte den som något tyngre, visserligen är den inte något speciellt lättare heller. Men i och urlastning och mindre små turer till och från bil så är det inte så farligt.

Vi testade även att sätta stolen i baksätet utan insatsen. Det gick snabbt och enkelt även att “montera” fast den mha bilbältet. Likaså satt stolen mer plant på detta sättet.

Slutligen är jag nöjd med handtaget som lätt går att ställa i olika lägen.

Så efter några småturer är jag nöjd med stolen så här långt, dottern verkar även trivas jättebra i den och det är ju också ett viktigt omdöme.