Sammanfattning

Av dahlberg.anna@hotmail.com | 2011-02-09

Nu har det gått nästan två månader sedan vi fick första stolen levererad, det har varit en intressant tid att få testa denna stol.

Efter ungefär två veckors användning märkte vi att plasten i handtaget inte satt ihop som det skulle, bifogar bild nedan. Vi har dock använt stolen ändå eftersom jag inte tror att säkerheten äventyras för att handtaget glappar. Fick dock en ny stol i måndags som vi nu ser fram emot att få använda.

De stolar som vi har att jämföra med är en Britax Baby Safe Plus, inköp sommaren 2010 och en Britax Baby Safe som vi hade till vår andra dotter under år 2006.

Färgen grå/svart som vi fick på den första stolen tycker jag personligen bäst om men ju mer jag tittar på den nya som är svart/röd, desto mer tycker jag att den också är snygg. Men skulle jag personligen få välja skulle jag vilja ha en grå/svart eller allra helst en helsvart.

När vi själva köpte Britax Baby Safe till våra döttrar så var det för att de ser väldigt bekväma och säkra ut och det tycker jag även om denna stol.

Vår dotter säger ifrån lite när man sätter henne i stolen och vi har fått ”bråka” lite med henne för att få på henne bältet. Skulle önska att bältesremmarna var aningen längre. När vi väl fått fast henne och börjar gunga stolen lite så blir hon nöjd och för det mesta brukar hon sova när vi åker i bilen eller är inne på ICA och handlar, så det måste vara ett gott betyg. Förutom aningen längre bältesremmar så skulle jag också önska ett klämskydd på bälteslåset, har (peppar, peppar) inte klämt henne än men det känns som att det skulle vara enkelt att göra det när man sätter ihop låset, speciellt på sommaren när barnen inte har så mycket kläder på sig.

Ju mer vi använder stolen desto mer uppskattar jag enhandsfattningen på handtaget när man ska justera det, väldigt smart. Dock verkar det inte riktigt vara tillräckligt testat då vi och fler med oss haft problem med just handtaget.

D-sip funktionen låter kanon i teorin men jag tycker att det är lätt att glömma bort att fälla ut/in den.

En nackdel är att stolen är rätt så tung och klumpig att bära, vår gamla Britax Baby Safe Plus känns enklare. Tror att det har att göra med handtagets form.

Har aldrig tidigare använt en basenhet så det var en ny upplevelse och jag måste väl erkänna att jag och basenheten inte var kompisar i början. Efter att ha tillbringat 15 minuter två dagar i rad med att försöka få fast stolen (med två barn i bilen och tider att passa) så åkte basenheten in i bagageluckan. Men efter att sambon satt tillbaka den och gått igenom ordentligt med mig hur man sätter fast stolen så tycker ju även jag att den är kanon :) Dock skulle jag önska att stolen inte satt så upprätt när man satt fast den, dotterns huvud ramlar framåt när hon somnar.

Solskyddet känns bra och vi tycker att det är en fördel att det inte sitter fast i handtaget som det gör på vår gamla stol.

Summan av detta är att testpersoner i fråga, vår dotter som nu är 6 månader och väger ca 7 kg har varit mycket nöjd med Britax Baby Safe Plus II!

Nedan är bilder från testets gång….