Långtripp och slutomdöme

Av hanna@zaxmy.com | 2011-03-04

Så nu har vi använt stolen i en dryg månads tid. Igår tog vi första långturen med den. Testpiloten satt bra och njöt hela färden, somnade i stort sett direkt och sedan vaknade hon 30 mil senare :-)

Efter denna månaden av test så är vi nöjda med resultatet. Dottern sitter bra och trivs i stolen. Jag uppskattar enkelheten med in och urlastning i bilen (både med och utan insatts). Solskyddet är också bra att lätt kunna justera under färd. Dock hade det inte varit någon nackdel om det varit ännu lite “längre” då solen inte kan skymmas i alla lägen då den är lågt på himlen. Sidokrocksmojängerna glöms dock väldigt lätt  bort, både att ta ut vid bilfärd samt att ta in när stolen ska lyftas ut. Kanske går att automatisera iaf ilastning i bilen? Att de fälls ut automatiskt då stolen sätts i insatsen. Nack/huvudstödet är ett stort plus tycker jag också. Barnet sitter väldigt bra under färden och för stöd för hela huvudet.

Vi kommer fortsätta att använda stolen flitigt och med glädje. Dottern är nu 57 cm lång och väger dryga 5kg. Det finns gott om plats både med och utan overall så vi kommer ha glädje av stolen länge. Kan varmt rekommendera stolen för andra som funderar på att skaffa nytt babyskydd. Testpiloten rekommenderar stolen också, brukar klaga lite när hon precis placerats i stolen men efter första “gunget” så slocknar hon i stort sett direkt eller lugnar ner sig :-)