Dunlop

Dunlop Sport maxx TT

Av jansson_madelen@hotmail.com i Testpiloternas blogg

2011-08-17

Vi är fortfarande lika kära i däcken som dag ett! Däcken är extremt bra! Bensinsnåla, snygga, stabila. Allt man letar efter när man köper däck. Så till er alla som fortfarande är ute efter nya sommar däck satsa på Dunlop Sport maxx TT. Kan lova att det är värt varenda krona! Vi är helt galet nöjda med däcken.

Läs inlägget

Stadigt

Av jonathan0829@gmail.com i Testpiloternas blogg

2011-07-27

Bilen höll på att ta livet av mig här om dagen. Fast det kanske var lite mitt fel. På väg upp på Lidingöbron så råkade jag åka lite för långt ut mot kanten - där är det massa grus. Grus är halt. Högg till ganska skarpt i ratten för att inte smälla in i “trottoarkanten” och räcket precis efteråt, men då ville ju inte bakvagnen vara med och leka längre. 5 retursladdar senare så åkte jag rakt fram.

Läs inlägget

Slutomdöme Dunlop Maxx TT

Av bvs@2secure.se i 4. Slutomdöme

2011-07-16

Under den tid jag kört med de nya däcken har jag i stort blivit nöjd. Tidigare har jag bl.a. kört på Conti SuperSportContact 3 och Goodyear Efficientgrip, och alla däcken påminner om varandra tycker jag. Det som sticker ut till Dunlops fördel tycker jag är att de är mjuka och följsamma vid snäll körning, och hårdare, styvare och snabbare vid hårdare körning, vilket passar min körstil och behov. Det som avviker negativt är den högre bränsleförbrukningen (och jag som hade hög redan innan…..) och något högre vägljud från samtliga underlag.

Läs inlägget

Dunlop Sport maxx TT del 2

Av jansson_madelen@hotmail.com i 3. Under testets gång

2011-06-29

Alltså det är helt galet vilka bra däck och bensinsnåla!!! Direkt när vi lägger oss och ska åka till svärföräldrarna vilket är mestadels E4 så ser man bensinräknaren trippa neråt, och fort gåre!! När man väl har fått ner den så är det inte så svårt att hålla den låg heller när vi kör innerstad osv. Vi tycker att det är superdäck och något vi absolut kommer att fortsätta att använda!

Läs inlägget

Vad har hänt sen sist?

Av bvs@2secure.se i 3. Under testets gång

2011-06-19

Som sagt, bilen har varit inne på verkstad några gånger för slammer i framvagnen varför jag får köra ikapp nu! Däcken går skönt, mjukt men ändå stabilt oavsett underlag. Tycker däcken även är hyfsat tysta med tanke på dimensionen 235⁄40 x 18. Det enda negativa hittills är att bränsleförbrukningen stiget sen jag bytte till dessa Dunlop, och att bilen möjligtvis känns lite slingrig i högre farter, dvs. motorväg. Men sammantaget är jag nöjd med däcken, och jag kan mycket väl i nuläget tänka mig att rekommendera kompisar detta däck.

Läs inlägget

En härlig sommar är på väg

Av jonathan0829@gmail.com i 3. Under testets gång

2011-06-02

Nu har sommaren verkligen anlänt! Mest för att jag börjar märka mer och mer att AC:n inte fungerar - men den ska fixas. Otroligt skönt att bilen har funkat så bra sedan det senaste verkstadsbesöket, även om det har kostat lite. Men, är bilen en hobby så får det väl kosta. Är fortfarande riktigt nöjd med däcken, testade dem lite förra veckan när det regnade, det känns att våtgreppet är bra!

Läs inlägget

Nu börjar däcken bli inkörda!

Av helen.degeryd@varmland.ok.se i 2. Första intrycket

2011-05-30

Nu har jag kört på mina DunlopSport maxx däck i ungefär en månad. De är fortfarande ett fullt godkänt däck i mitt tycke, tysta och gött väggrepp! Min man kom med en kommentar att det inte blir någon “ståsula” på dom, något vi upplevt med billigare breda däck dvs de blir lite platta när de står still några dagar och det gör att det blir obalans en stund när man börjar köra.

Läs inlägget

Lägesrapport från maj månad

Av bvs@2secure.se i Testpiloternas blogg

2011-05-29

Nu har jag haft däcken i några veckor. Tyvärr har bilen varit inne på verkstad i nästan två veckor sammanlagt. Bilen slamrar från framvagnen, men verkstan kan inte hitta felet….., tyvärr. Men jag har ändå hunnit köra några mil på varierat underlag och däcken känns fasta samtidigt som de känns mjuka och följsamma, dessutom är de rätt så tysta. Även på grusvägar känns däcken vara en bra blandning mellan hårt och mjuk.

Läs inlägget

Banmöte Gelleråsen

Av damir@compito.com i 3. Under testets gång

2011-05-19

Äntligen dags för första banmöte med Alfaklubben som hålls som vanligt på Gelleråsen i Karlskoga. Jag kör grupp C med min GT, det är en nybörjargrupp där man kör rätt snällt och får köra om bara på rakan. Det var 12 bilar anmälda i gruppen vilket var bra eftersom det blir inte så mycket trafik på banan så man kan gasa på i sitt eget tempo. Det var 5 pass på 15 minuter inplanerade för dagen och den första började runt kl.

Läs inlägget

Nu är jag på gång!

Av helen.degeryd@varmland.ok.se i 1. Förväntningar

2011-05-10

Nu äntligen har jag fått på mina testdäck! När man läser om däcket så står det att det ger bra grepp i alla väglag, det känns underbart bra tycker jag. Upp till bevis nu Dunlop, nu ska vi ut och testa! Jag har förut kört på Continental och Semperit-däck som har varit i mellanklass prisläge. Viktigast för mig är att däcken är tysta och att man inte seglar runt på vattenpölarna när det regnar det är det jag kommer att ha mest koll på under testet!

Läs inlägget