En uppsättning Dunlop, tack!

Av jonathan0829@gmail.com | 2011-04-19

Efter några om och men (och lite dimensions-research) fick jag äntligen en uppsättning! Ska bli kul att se hur Dunlop-däcken sköter sig - Dunlop har jag faktiskt ingen erfarenhet av alls. Har tidigare kört på Continental och Toyo, som jag varit grymt nöjd med. Just nu kör jag på Bridgestone Potenza som är mina favoriter hittills, och jag börjar förstå varför vissa kallar Potenza-däcken för flugpapper…

Min förhoppning är då alltså att Dunlop-däcken är minst lika bra, men jag hoppas verkligen på ett bättre våtgrepp än mina nuvarande däck - bakändan sticker nämligen iväg då och då i vått väglag. Sen kan man ju önska lite mindre tendens till vattenplaning, men det är ju inte busenkelt med 225-däck fram.

Hoppas även på likvärdig komfort - å andra sidan får man ju leva med att däck som greppar bra låter lite mer, och dessutom drar mer soppa än något sånt där lättrullat däck. På tal om bränsleförbrukningen så kommer jag mäta det också, hoppas på likvärdig siffra (förutsatt att däcken är lika bra, eller bättre). Just nu är medelförbrukningen 14,2 l / 100 km, stadskörning. Blir lite mer körning med längre sträckor i sommar, då får jag verkligen hoppas att siffran krymper lite.

Så det känns som jag är rätt redo att testa däck - i slutet av maj blir det förhoppningsvis en “road trip” till Katrineholm och Strängnäs+Eskilstuna för två stora bilträffar på rad. Ska bara komma ihåg att tvätta bilen innan dess…

/J