Dags för provkörning...

Av damir@compito.com | 2011-04-21

Helt underbart initiativ av både Smartson och Dunlop! Och dessutom riktigt bra tajming. Har suttit förra veckan och försökt bestämma vilka nya däck jag ska satsa på i år. Det är en riktig djungel på däckfronten numera med alla uppstickare som kommer in på marknaden och alla modeller som de renommerade tillverkare lanserar varje säsong.

De jag fastnade för var Pirelli P Zero Nero, Continental Premium Contact 2 , Michelin Pilot Sport 3 och även Dunlop SP Sport Maxx TT. Vilken tur att jag slapp bestämma detta nu. Antagligen skulle jag köpt Pirelli eller Dunlop. Pirelli passar väl ihop med bilen, det bästa från Italien. Dunlop var en stark kandidat pga att jag kört med deras SP Sport 9000 däck de senaste 3 åren och är riktigt nöjd. De har utan minsta problem avverkat några bankörningar, en skön långresa genom Europa och även daglig misshandel i stadstrafiken. Så det blir riktigt kul att jämföra upplevelsen med de nya däcken.

Det bästa med SP Sport 9000 modellen var att man alltid kände samma trygghet vid körningen oavsett väglaget. Riktigt stabilt i regnet utan överraskningar av nått slag. De var inte särskilt bullriga heller, för att vara såpas breda och låga (22540 R18). Genomsnitt förbrukning enligt färddatorn ligger på 1.2l/mil vilket är rätt bra med tanke på hur man kör bilen…

Så förväntningarna på Maxx TT är riktigt höga nu och jag hoppas att de kommer att prestera även bättre än de (från och med idag) gamla däcken. De nya däcken har kommit till Karlstad igår och idag har de monterats på bilen av de trevliga grabbar på Partille Bilringar.

Alfan i depån med första nya däcket på.

Det största problemet nu är att jag måste tvinga mig att köra lugnt ett antal mil. Det blir nog några spontana kundbesök nästa vecka… Under testperioden kommer jag att köra en hel del. Först blir det av till Skokloster den 1:a maj där Alfan får träffa hundratals andra italienska fullblod. Strax därefter kommer det riktigt roliga: banmöte på Gelleråsen den 7:e maj med Alfaklubben. Dessutom kommer det i vanlig ordning att bli en hel del körning runt om i Europa. GT bilar finns till för att glida över kontinenter i hög fart och det är precis det vi kommer att göra i sommar igen.

Så nu hoppas jag bara att nån kommer att ta bort allt grus som finns kvar på vägarna, sen blir det bilkörning i massor.