Premiär!

Av jonathan0829@gmail.com | 2011-04-28

Då fick jag däcken, woho! Fint och prydligt satt däcken på - man blir alltid lika glad när man har riktigt fräscha däck. Öppnade starkt med en 40-mils tur och hämtade kompisens Corvette utanför Vingåker.

(Ursäkta skräpiga mobilbilder, ska ta med mig bättre kamera nästa gång)

På lyften På lyften

Efter en lång tur (20 mil dit) är jag inget annat än nöjd med däcken. De är absolut styvare än Potenza-däcken jag hade innan, vilket är både bra och dåligt. Bra för att man har mer “kontakt” med vägen och bättre känsla när man kör inspirerat, men när man bara tuggar mil på motorvägen så är däcken lite spårkänsligare. Förvisso kan mycket ha att göra med vilket lufttryck man har, men jag tror ändå att Dunlop-däcken är styvare. Ett annat stort plus är att jag upplever Dunlop-däcken tystare än Potenza-däcken.

Jag är dessutom otroligt nöjd med bränsleförbrukningen - 0,89 liter per mil. Riktigt bra för en annars törstig V8!

Spontant kan jag inte annat än säga att jag är riktigt nöjd med däcken hittills. Så efter en lång dag med körande och ett pit stop på jobbet för att fixa undan några småsaker så är det dags att glida hem och sova. Imorgon blir det bilträff i Jakobsberg, med ännu mer åkande och massa mys med bilar!

Bjuder på en sista bild utanför Vingåker, när en annan V8:a vaknade till liv efter sin vinterdvala…

BMW och Corvette

Den svarta bilen är snabbast ;-)

/J