Lägesrapport från maj månad

Av bvs@2secure.se | 2011-05-29

Nu har jag haft däcken i några veckor. Tyvärr har bilen varit inne på verkstad i nästan två veckor sammanlagt. Bilen slamrar från framvagnen, men verkstan kan inte hitta felet….., tyvärr. Men jag har ändå hunnit köra några mil på varierat underlag och däcken känns fasta samtidigt som de känns mjuka och följsamma, dessutom är de rätt så tysta. Även på grusvägar känns däcken vara en bra blandning mellan hårt och mjuk. Men bensinförbrukningen verkar ha skjutit i höjden. På mina gamla Conti Sportcontact 3 225/45x18 hade jag en förbrukning blandad körning på runt 1,2 liter/mil, nu ligger jag närmare 1,3 liter/mil för samma körning, kan den ökade däcksbredden vara orsaken? Men jag har även en hybrid Honda Civic med Dunlop Sport 300 och den drar bara knappt 0,6 liter/mil för samma blandade körning. Skulle vara intressant att prova ett bränslesnålt energimiljödäck från Dunlop även på min Cadillac med 260 turbohästar……..