En härlig sommar är på väg

Av jonathan0829@gmail.com | 2011-06-02

Nu har sommaren verkligen anlänt! Mest för att jag börjar märka mer och mer att AC:n inte fungerar - men den ska fixas.

Otroligt skönt att bilen har funkat så bra sedan det senaste verkstadsbesöket, även om det har kostat lite. Men, är bilen en hobby så får det väl kosta. Är fortfarande riktigt nöjd med däcken, testade dem lite förra veckan när det regnade, det känns att våtgreppet är bra! Visst kanske man borde ge sig ut på någon bana som blöts ner om man verkligen ska testa - men för den vardagliga föraren är våtgreppet absolut och utan tvekan godkänt.

Bensinförbrukningen är i princip oförändrad när jag mäter. Man får väl räkna att de drar lite mer än något motsvarande ECO-tjafs… Eherm, jag menar, ECO-däck, men det kanske man kan leva med om man prioriterar säkerheten… Jag har legat runt 1.3 liter per mil, vilket får vara godkänt med tanke på att jag kör stadstrafik för det mesta. Dock verkar jag ha varit lite för glad med högerfoten senaste tiden, räknade ut att jag legat på 1,5 liter per mil sen senaste tankningen! Men men, ska man leva så ska man :)

Det märks också i bilkulturen att sommaren kommit igång. Besökte Brostugan i onsdags (kl. 19.00 kommer börjar folket samlas) och kikade på fina bilar samtidigt som jag avnjöt en glass och en iskall cola med vänner och bekanta. Ett absolut måste för dig som tycker om bilar - har du aldrig varit där har du missat något!

Något som är ännu bättre med sommaren är sommarnätterna. Varmt, ljust och tyst på natten, så härligt att bara glida runt och verkligen inte göra någonting. Eller i alla fall tills man måste tanka…

Jag gjorde en liten mätning på däcken och kunde se att bakdäcken har slitits marginellt mer än fram (skulle väl gissa på en eller max två millimeter), så däcken verkar inte slitas allt för mycket. Men å andra sidan ska ju prestandadäck gå åt mer - mer friktion, mer slitage.

Fast då ska man ha i åtanke att jag kört 300 mil sen senaste inlägget, så det får ju vara väl godkänt. Lite kul att få perspektiv på bilkostnader förresten - 300 mil, 1,3 liter milen, tankar 98 oktan. You do the math, ey.

Bjuder på en bild också. Ses vi i sommar?

BMW

/J