Slutomdöme Dunlop Maxx TT

Av bvs@2secure.se | 2011-07-16

Under den tid jag kört med de nya däcken har jag i stort blivit nöjd. Tidigare har jag bl.a. kört på Conti SuperSportContact 3 och Goodyear Efficientgrip, och alla däcken påminner om varandra tycker jag.

Det som sticker ut till Dunlops fördel tycker jag är att de är mjuka och följsamma vid snäll körning, och hårdare, styvare och snabbare vid hårdare körning, vilket passar min körstil och behov.

Det som avviker negativt är den högre bränsleförbrukningen (och jag som hade hög redan innan…..) och något högre vägljud från samtliga underlag. Dessutom tycker jag designen är lite för snäll för mitt tycke. Titta på Michelins däcksidor och Pirellis Zero sajpning så förstår du vad jag menar………….

Prismässigt ligger Maxx TT i min dimension något högre än exempelvis Michelins motsvarande modeller. Priset är dock inte helt avgörande för mig, särskilt inte om det kompenseras av låga driftskostnader, men där kan tyvärr inte Dunlop leverera.

Men sammantaget, om jag ser till vägprestationen skulle jag mycket väl kunna tänka mig att köpa en ny omgång Maxx TT. Men förmodligen skulle jag titta på däck med lägre/lågt rullmotstånd, framförallt för bränsleförbrukningens skull men även för vägljudet.

Björn