Om Testprodukten

Av danish | 2011-11-03

Ekströms kylda desserter är gjorda på färsk grädde och mjölk – chokladmoussen innehåller äkta choklad, pannacottan äkta vaniljstång och till crème brûléen medföljer riktigt rörsocker.

Ekströms vill att det ska vara enkelt för alla att laga en avancerad dessert, de är serveringsklara på 20 - 40 minuter och behöver inga extra ingredienser. Fokus ligger istället på att tillföra något extra utifrån dina egna behov. Kanske lite färska bär eller vanilj som strös på toppen?

Tillagningsanvisningar Ekströms chokladmousse

Häll ut den kylda chokladmoussen i en skål och vispa upp den med elvisp i ca 3 minuter. Fördela chokladmoussen i fina serveringsskålar och ställ den i kylskåpskallt i ca 20 minuter.

En liten smakbonus! Piffa din chokladmousse genom att strö över minimarshmallows, hackad banan och hackade cashewnötter. Avsluta med att ringla över lite chokladsås. 

Tillagningsanvisningar Ekströms pannacotta

Häll ut den kylda pannacottan i en kastrull och koka upp den under omröring tills du ser den första bubblan. Häll upp den varma pannacottan i trevliga serveringsskålar. Ställ severingsskålarna kylskåpskallt i ca 40 minuter.

För bästa smak – ta ut pannacottan ur kylen minst 15 minuter före servering. Dekorera gärna med färska hallon.

En liten smakbonus! Toppa pannacottan med färska hallon och skivade jordgubbar. Strö över krossade hårda saltlakritskarameller och det blir en oväntat spännande och läcker dessert.

Tillagningsanvisningar Ekströms Crème Brûlée

Häll ut den kylda Crème Brûléen i en kastrull och koka upp under omröring tills du ser den första bubblan. Häll upp den varma Crème Brûléen i ugnssäkra serveringsformar. Ställ severingsformarna kylskåpskallt i ca 20 minuter.

Innan servering, strö över rörsocker på toppen av Crème Brûléen och bränn av med en gasbrännare. Det går även att bränna av rörsockret i ugnen. Ställ in ugnen på 275°C och grill. Låt ugnen bli riktigt varm och placera därefter Crème Brûléen på gallret högst upp. Lämna ugnsluckan lite öppen. Ta ut Crème Bruléen och låt stå i ca 3-4 minuter tills allt råsocker har smält. Creme Brûléen måste sedan stelna igen vilket tar ca 15 minuter. i rumstemperatur eller ca 5 minuter i kallt vattenbad.

Välj säsongens bär eller frukt, allt från lingon till passionsfrukt, men gärna med lite syra i smaken. Strö det över eller servera det brevid och du får en frisk smakkombination. Lite överströdda chilliflingor sätter ytterligare fart på smaklökarna.