Emborg skivad ost – Fyllig

» Postad av den Dec 18, 2011 i Testpiloternas blogg | 0 kommentarer

Vill börja med att påpeka att jag testade den "fylliga" varianten.

1. Förväntningar
Hade inte några jättestora förväntningar på den från början, även om jag ändå tyckte att en sådan dyr ost borde smaka mer och bättre än de pappkarongsmakande hushållsostarna som finns.

2. Första intrycket
Förpackningen såg relativt normal ut tyckte jag när jag såg den i butiken. Bra att den är återförslutningsbar kom jag att tänka på när jag stod där. I övrigt såg osten rätt vettig ut, men ganska många men små hål i skivorna.

Tittade sedan på innehållsdeklarationen…bra att det är få ingredienser. Tyvärr kunde de dock inte hålla sig från att stoppa i konserveringsmedel E251, synd, riktigt riktigt synd. Det sänkte första intrycket rejält redan i butik; "En så dyr ost ska inte behöva ha E-tillsatser! Konserveringsmedel för en 150-350g förpackning är ju löjligt. Enda anledningen måste vara att den ska kunna köpas in i större kvantiteter av butikerna och sedan ligga där under en lång, lång tid" var vad jag tänkte. Som konsument köper jag inte det argumentet – att jag ska förgiftas och betala dyra pengar för det.

3. Under testets gång
Tog fram förpackningen på kvällen när jag var lite småsugen på något att äta och måste säga att den var riktigt riktigt god! Konsistensen kändes rätt; luftig men med tuggmotstånd som gav en positiv upplevelse. Det enda jag kan klaga på vad gäller konsistens är att ostskivorna lätt går sönder när man plockar ut dem ur förpackningen. Det finns dock skiljepapper mellan skivorna, vilket till stor del förenklar förfarandet att plocka ut skivorna.

4. Slutomdöme
Kommer definitivt att köpa osten igen, men kanske inte lika ofta som jag hade kunnat tänka mig på grund av det höga priset och att det detta till trots finns konserveringsmedel tillsatt. Trots att den egentligen inte skulle behövas annat än att den ska kunna ligga länge på hyllan/lagret i butik. Dålig stil för en ny produkt i denna prisklass. Hade ju varit klockren om den varit tillsatsfri, nej ändå ska de låta en tillsats förstöra allt. Synd!

Mycket god smak och bra konsistens dock, så bra jobbat på den punkten. Fyllig smak som inte känns för stark eller svag för det. Bra balanserat!

+ Smaken
+ Konsistensen
+ Förpackningen är återförslutningsbar

– Priset (ca 130kr/kg)
– Konserveringsmedel E251 finns tillsatt (i min mening utan riktig anledning)

Permalink

| Leave a comment  »