Om Testprodukten

Av testpilot | 2010-10-18

Redan 1935 uppfann Francesco Illy den teknik som idag används i alla espressobryggare. Sedan dess har Illy utvecklat en rad uppmärksammade modeller. Kritiker har tidigare hyllat den eleganta formgivningen, från den första Francis Francis X1 till Francis Francis X7.

Uppföljaren X7.1 som nu kommer testas av 50 Testpiloter är än mer förfinad - formgivningen har gjorts av den italienske arkitekten Luca Trazzi och maskinen är en enhet som passar utmärkt i vilket kök som helst.

Francis Francis X7.1 Home finns i färgerna svart, röd och vit.

Espressokapslar från illy

I mer än 70 år har illy inspirerats att ”glädja” människor världen över som uppskattar livskvalitet. illy espresso har samma distinkta arom och smak tack vare dess unika blandning av nio av de bästa arabicabönorna i världen. Man bedriver ett nära samarbete med och köper direkt av odlare världen över. Detta tillsammans med modern tillverkningsprocess och stor kunskap om hur en  espresso ska tillredas har gjort illy internationellt känt. illy tillverkar espressomaskiner, koppar och tillbehör för att säkerställa helhetsupplevelsen. Kapslarna finns i tre varianter: normalrost, mörkrost och koffeinfri.

Så, på vilket sätt jobbar illy med hållbar utveckling och för att uppnå den perfekta espresson? • illy köper in alla sina gröna kaffebönor direkt från utvalda odlare världen över • illy fömedlar utbildning och kunskap till dessa odlare så att de kan uppnå en miljövänligare och hållbar produktion • illy garanterar alltid dessa odlare högre ersättning än rådande marknadspris för att belöna kvalitet och uppmuntra en kontinuerlig utveckling och förbättring av kaffeodlingen

Miljöcertifiering

2010 blev illy, det första kaffet i världen att erhålla DNV sustainability certification*. illys passion för kaffe genomsyras av ett stort engagemang i människan och miljön och har, som utmärkelsen säger, en hållbar utveckling genom hela produktionskedjan från böna till kopp.

*DNV (Det Norske Veritas) är ett internationellt oberoende certifieringsorgan med säte i Oslo.