Testpiloternas betyg

Av testpilot | 2010-10-18

Francis Francis X7.1

Slutbetyg: 4,0/5

82% rekommenderar produkten

Design: 4,55
Kvalitet: 4,35
Användarvänlighet: 4,25
Espressokaffets smak och kvalitet: 4,65

Obs: Slutbetyget sätts separat och är ej ett genomsnitt av delbetygen ovan.

50 senaste slutkommentarer:

“Suveränt gott kaffe och snygg maskin. Bara tråkigt att vattentanken ser lite plastig ut.”

“Snygg och enkel att hantera men inte helt övertygad om att det är den maskin som gör bäst kaffe. Osäker på hur mycket kaffe som ska göras och tycker det inte är tillräckligt varmt.”

“Själva maskinen fungerade bra, lät dock lite mer än vi trodde. Lätt att använda, bra skummare, fin att titta på. Enda negativa var att två av kapslarna var trasiga/gick inte att använda. Känns lite surt när kapslarna ändå kostar ca 5 kr styck.”

“Klart godkänd! Tycker man att man får för lite kaffe i koppen så e det bara att ställa in annan mängd eller göra en dubbel espresso;) Bruksanvisningen var lätt att förstå, dock saknas en svensk manual. Minus för den tröga vattenbehållaren! En god kopp kaffe att starta dagen med!:)”

“Jätte fin design, och bra färg alternativ. Lätt att sätta i hop och att använda. Tråkigt inte finns så många olika smaker. Och även minus att man måste beställa kaffet via nätet. Annars är kaffet väldigt gott.”

“Vilken snygg maskin! Dessutom gör den fantastisk espresso. Den är lättanvänd och snabb att komma upp i värme. Enda negativa är att det är lite trixigt att få loss vattentanken. Den levde upp till mina förväntningar med råge!”

“Mycket bra espressomaskin. Hög kvalité på kaffet och en hel läcker design!!! Det enda negativa med produkten är priset på kapslarna som skenar iväg en del.”

“Djupt imponerad av kvalitetskänslan och finishen på produkten, kaffet är helt klockrent ocg den är mycket lättanvänd. Det enda som drar ner betyget något är priset, maskinen är något dyr och kaffet måste dessvärre beställas på nätet, men det är också de enda nackdelarna som jag har upptäckt!”

“En snygg kaffe maskin som gör fantastiskt gott kaffe!”

“Snygg, enkel att använda och bra på att skumma mjölk. Minus för svårigheten att få till rätt vattenmängd för godaste kaffet.”

“Kaffet blir gott men tyvärr lite svalt speciellt när man skummad mjölk till och måste vänta tills det att temperatrenblivit den rätta. Om man missar en kaffe och ska ta en kopp kaffe till efter mjölken så får man vänta onödigt länge. Annars är designen snygg och jag är nöjd. Dock lite för dyr.”

“Den gör mycket gott kaffe! Är snabb och tyst samt lätthanterad. Vattentanken räcker tillräckligt länge så man blir inte störd av att vattnet är slut. Mjölkskummaren fungerar bra men borde ha placerats så den inte droppar på kanten av maskinen när man tar bort kannan. Kaffet är lite för dyrt också.”

“Den ö.träffade mina förväntningar på de flesta områden men speciellt dess konstruktion. Det som drar ner betyget är: 1.Klickljudet som uppkommer när kapselhållaren tas på/av låter som om något är trasigt. 2.Ojämn mängd kaffe hälls upp i auto.läget. 3Ingen beskr. av vad ventilen i uppsamlaren är för.”

“Jättegott, men dyrt, kaffe!”

“En kvalitetsmaskin, känns gedigen och enkel att använda. Det enda jag kan sakna är att kapslarna är svåra att få tag i. Finns endast att köpa via webben.”

“Toppengott kaffe, och smidigt. Inga problem att rengöra maskinen då det inte blir någon kontakt mellan kaffet och maskinen. Mjölkskummaren funkar fint, men det tar lite lång tid för den att coola ned. Extremt tacksamt att dra i sig en snabb och god kicker när bäbisen vaknar halv 6 på morgonen.”

“Att skumma mjölk fungerar bra. Det är lite krångligt att ta ur och sätta i vattentanken. Vi är inte helt nöjda med bryggvolymen. Vi har ställt in volymen manuellt att passa våra espressokoppar men den första koppen som bryggs blir alltid markant mindre än nummer två.”

“Mitt slutomdöme av denna kaffemaskin är, mycket bra! Den är: - snygg - gör otroligt gott kaffe Så topp-poäng av mig och min man!”

“Lite för plastiga detaljer men ett mycket gott kaffe.”

“Gillar utseende och kvaliteten på kaffet, men saknar det utbud av kapslar som finns att köpa internationellt. Saknar även att finna kapslar i matvarubutiker, enbart internethandel ger viss begränsning. Prismässigt dyra kapslar i jämförelse med konkurrenterna, kanske pga begränsad konkurrens.”

“Enkel å bruke. Fantastisk god kaffe. Gir den beste kaffen jeg noen sinne har fått fra en kaffemaskin. Alt for liten variasjon av kaffetyper. Samt vanskelig å få tak i kapsler. I tillegg til dette er kapslene nesten dobbelt så dyr som konkurrerende produkter. Link til webbutikk fungerer ikke.”

“Enkel att använda Kaffet blir gott och mjölken är lättvispad,vilket är ett stort plus för att vara en “hemma-maskin”.”

“En retrosnygg kapselmaskin. Illy är det bästa märket, dock finns bara tre styrkor/smaker. Tyvärr hade jag problem med den första maskinen, men fick den utbytt. Kaffet är super och mjölkskummaren med. Kapslarna är tokdyra. Gillar inte engångskapslar. Varför inte designa en man kan fylla på själv???”

“Mycket god och fin konsistens på espresson. Mjölkskummaren fungerade också mycket bra och gjorde ett ganska bra skumm. Designen vacker! På minussidan är att mängden espresson varierar från gång till gång. Espresson är inte heller tillräckligt varm. Finns bara tre sorters smaker på kapslarna.”

“Apparaten har ett coolt utseende, kaffet smakar gott! Men…. hittar inte kaffet ute i butikerna =(”

“en bra och smidig maskin som var lätt att använda och ännu lättare att rengöra.”

“Cool och uppskattad design, bra funktioner främst mjölkskummaren. Ett stort minus är dock att det är stor brist på återförsäljare av kapslarna och då bor vi ändå i storstad.”

“Den är helt underbar. Väldigt lätt att använda, de två detaljerna som drar ner betyget lite är att man måste beställa kapslarna samt att det inte finns fler alternativ, såsom choklad osv. Men det kanske kommer efter hand. Överlag är jag väldigt nöjd och använder den varje dag.”

“Lätt att lära sig, lätt att använda! kanon maskin!”

“Gott kaffe men dyr att köpa”

“En vacker retro, framtidsmaskin som gör mkt gott kaffe. Framförallt det mörkaste. Rekommenderar den till alla nybörjare, som mig själv. Osäker på hur varmt kaffet skall vara men jag tycker den brygger lite för kallt och mjölken är svår att få riktigt varm.”

“Överlag är jag mycket nöjd med prodkten. Just nu skummar jag mjölk flera gånger om dagen! Vansinnigt gott till te. Kaffe gör jag såklart också i min Francis. Det är gott, men krävs lite planering. Måste värma koppen först annars blir kaffet kallt väldigt fort.”

“Den ger en bra espresso och är lättanvänd och snygg. Jag tycker däremot att den är mycket plastigare än jag föreställt mig vilket drar ner betyget.”

“Riktigt gott jämfört med “vanligt” kaffe. Smidigt och enkelt när man får gäster. Dock storstädningen kunde ha underlättats något. Över lag så en klart godkänd maskin som lever upp till det den ska leverera med ett gott betyg!”

“Otroligt smidig maskin. Snabb uppvärmning och riktigt gott kaffe. Väldigt lite kladd. Enkel att värma mjölk med. Synd dock på litet utbud av olika kapslar samt få återförsäljare.”

“Produkten är lättanvänd och lätt att rengöra. Den producerar mycket bra kaffe. Nackdelarna är att det inte finns refill-kapslar vilket inte känns bra för miljön samt att mjölkskumning gör att det inte går att använda maskinen på 10 minuter.”

“Gör bra espresso. Saknade en “kaffebok” och instruktioner på svenska.”

“Perfekt för mig!”

“Det var en positiv erfarenhet. Snygg, snabb, mycket gott kaffe och bra mjölkskummare. Det enda problemet är hanteringen av vattenbehållaren, den är lite svår att ta bort och få på plats speciellt om man är vänsterhänt.”

“Francis är helt perfekt till att göra en kopp espresso eller latte då och då. Det som drar ner betyget är att det är svårt att göra flera koppar efter varandra. Vi är 5 kaffedrickare i familjen. Men som sagt att göra en kopp då och då så är Francis för mig en 5:a.”

“Väldigt snygg och stilren men kopparna är i minsta laget och trycket är lite dåligt. Kaffet är super gott. Synd att man inte kan köpa nya kappslar i butik utan man måste beställa dom”

“Bra produkt med en gedigen och lyxig känsla som gör gott kafe. Dålig bruksanvisning som dock vägdes upp av en bra kundservice från WSG.”

“Mycket smidig och lätt använd maskin som dessutom gör mycket gott kaffe.”

“Känns överdrivet stor med tanke på dom få finesser som finns på maskinen. Tar lång tid, när man vill ha mjölk och kaffe när man ska bjuda 4 personer. Den kostar ändå ca 3000kr, och jag betalade bara 995 kr och tycker det var för mycket!”

“Blev positivt överraskad av denna maskin! Den är lätt att använda, har en snygg design och gör mycket gott kaffe. Till och med godare latte än på lokala caffét!”

“Den gjorde väldigt gott kaffe och den var som jag hade räknat med”

“Vill ha lite större koppar, bättre utbud och tillgänglighet på kaffet samt att vattenbehållaren ska vara lättare att ta ur och fylla på.”

“En rolig maskin att titta på. Sonen sa att den såg ut som Disney figuren WallE;-) Den gör super gott kaffe. Å mjölk skummaren används flitigt även när jag gör annat kaffe:-)”

“Snygg design och definitivt lättanvänd! Kvaliteten på drycken står definitivt i proportion till hur lite arbete man behöver lägga ner. En definitivt prisvärd maskin med tanke på vad man får i koppen :)”

“Smidig och enkelt att använda. Snygg design och mycket god kaffesmak. Dock tycker jag mjölkskummaren ger för kall mjölk vilket lett till att jag behövt förvärma mjölken i micron. Att kapslarna endast finns i två smaker och att det inte finns återanvändningsbara kapslar drar också ner slutbetyget.”