Slutomdöme SL910

Av smartsontestpilot | 2012-02-01

Nu har vi haft Gigaset SL910 hemma i en dryg månad, och vänjer oss fortfarande vid den. Den är inte riktigt som en vanlig hemtelefon, den är mera som en blandning mellan en mobil- och hemtelefon. Den var enkel att installera, lätt att gå in på olika menyer och ändra till de inställningar jag ville ha. Den har en massa extrafunktioner, vissa väldigt användbara och vissa mindre användbara. Till de mera användbara tycker jag följande hör: tangentlåset, babyvakten, påminnelser vid födelsedagar, möjligheten att stänga av ringsignal vid anonymt nummer eller vid vissa tider på dygnet. De mindre användbara har i mitt fall varit kalendern (det går inte att göra tillräckligt mycket i den) och SMS-funktionen (som inte ens finns i telefonen ännu, jag väntar fortfarande på en uppdatering där den finns med). Telefonens touchscreen är en vanesak, jag tycker den är ganska enkel att använda.

SL910 har en modern design, den är definitivt snygg nog att ha stående framme. Ljudet är otroligt bra, både i luren och som högtalartelefon. Men - telefonen är bred och klumpig, och därmed svår att hantera med bara en hand. Därför blir det lätt att man pratar i en annan telefon när man vill göra något annat under samtalet…

Slutomdömet blir ändå bra, jag skulle gärna ge telefonen betyget 4 av 5 om bara SMS-funktionen fanns, men i väntan på den får Gigaset SL910 betyget 3 av 5 från mig.

/ECH

Permalink

| [Leave a comment »](http://gigaset-sl910.posterous.com/slutomdome-sl910#comment)