Grandiosa

Av jessica@ribbed.se | 2011-06-15

1. Förväntningar

Jag har sett reklamfilmen om denna micropizza många många gånger. Den ser jättegod ut med sin fyllning där allt faktiskt verkar vara helt identifierbart. Så trots att jag vet att hamburgare på reklamfilm ser bra ut och inte alls som när man får dem på snabbmat stället så har jag höga förväntningar om att denna Grandiosa pizza faktiskt smakar bra, har identifierbar fyllning och av hög kvalité.

2. Första intrycket

Jag hämtade ut med kupongen en Calzone men valde även att köpa en Calzone Kebab så jag har således smakat två olika.

Det är mycket trevliga förpackningar. De ser inbjudande ut och man blir riktigt pizza sugen. Jag tillagade de i micron enligt förpackningen. Och när jag öppnade den första så såg den riktigt god ut.

3. Under Testets gång

Som sagt, så såg den aptitlig ut vid öppnande. När jag delade pizzorna, först Calzonen så doftade den gott. Men fyllningen såg inte alls ut som på förpackningen eller i reklamfilmen. Liknade mer något som hade kommit ut “fel väg” efter intag. Vad det gäller Calzone Kebab så såg den mer aptitlig ut när man delat den än vanliga Calzone. Smaken var inte alls vad jag förväntat mig. Pizzadegen smakade bra. Men fyllningen var långt ifrån vad jag hade förväntat mig. Skinkan och kebaben upplevdes inte alls vara av hög kvalité och efter några tuggor så insåg jag att micro-pizza inte alls är min grej. Men min make åt upp dem med ganska god aptit.

4. Slutomdöme

Pizzorna Calzone och Calzone kebab motsvarar, för mig, inte förväntningarna som jag hade genom reklamfilmen och genom bilden på förpackningen. Men överhuvudtaget så är det så att micro-pizza inte är min grej. Så förmodligen så skulle en micro-pizza-älskare ge en helt annan åsikt. Gillar man däremot smaken av micro-pizza gå gillar, kanske till och meda älskar,  man nog denna. Den har helt klart mer fyllning än motsvarande på marknaden. Men vill man äta med ögat, så ska man nog titta på reklamfilmen istället för på fyllningen på pizzan man äter.