Guldbrev

Slutomdöme betyg 3 - var respektfylld och tydlig!

Av reselena@gmail.com i 4. Slutomdöme

2011-05-05

Det var enkelt och gick snabbt! Det var bättre betalt än på stan men dålig info om beräkningen. Jag håller med många andra inlägg, att man borde fått ett tydligare mejl där det framgick hur beräkningen gått till, hur många gram det var och ifall de hade dragit av vikt för ex. stenar! Och att vi som testbloggare verkligen fick extrabelopppet på 100 kr vid 20 g. Tror att det blev korrekt, men det lilla tvivlet sänker betyget!

Läs inlägget

Bättre betalt än juvelerare med 30% extra mot nya inköp!

Av reselena@gmail.com i 3. Under testets gång

2011-05-05

Guldet och kuvertet blev liggande hemma. Ville kolla på lite fler ställen. Såg annonser att visa juvelerare gav 30% extra om man sålde till dem och sedan köpte nytt av dem. Tänkte att det låter bra. Kollade guldbrevs hemsida lite hastigt och såg att man skulle få 180 kr/g för 18K och tog en dag på köpcentrat och gick in och fråga på både Guldfynd och Albrekts guld. Där skulle man få 120 kr/g plus 30% om man tog ett tillgodokvitto och handlade nytt av dem.

Läs inlägget

förväntningar och första intrycket

Av reselena@gmail.com i 1. Förväntningar

2011-05-05

1.förväntningar: Har sett reklam på TV och inslag i program att man kan sälja sitt byrålådsguld genom att skicka in till olika företag, men också känt till att man kan lämna in till olika juvelerare. Ibland också att de kommer till något ställe, hotell eller köpcentra. Fick erbjudande som testpilot och tänkte att det var dags att få loss tummarna och sälja. 2.Första intrycket: Fick hem alltihop och tyckte det var bra förklarat och ganska enkelt.

Läs inlägget

4. Utvärdering

Av kiin_83@hotmail.com i Testpiloternas blogg

2011-05-04

Så för att avsluta det hela gör jag en sammanfattning. Jag var orolig över säkerheten eftersom det står på kuvertet vad det innehåller, men eftersom det är försäkrat på väg till företaget så var det inga problem. (Hur det skulle bli det faktiskt kom bort vet jag ju inte eftersom det inte hänt). Från det att jag lämnat brevet gick det fort att få respons och pengar på kontot, vilket jag var väldigt nöjd med.

Läs inlägget

Guldet sålt och pengar skickade

Av qvisten72@hotmail.com i 4. Slutomdöme

2011-05-04

Ja efter att jag pratat med tjejen på guldbrev och gått med på priset så väntade jag ju på pengarna som dock aldrig dök upp på mitt konto. Väntade ett tag och kollade kontot men fick till slut ringa och visst de hade inte skickat dem och hon förstod inte varför. Men måndagen efter jag hade ringt så var pengarna utbetalda och jag nöjd. Tror i och för sig inte att jag kommer att använda dem igen eller rekommendera dem, detta pga priset på guldet.

Läs inlägget

Slutomdöme

Av sachs@live.com i 4. Slutomdöme

2011-05-04

Förvånansvärt smidigt. Jag gjorde mina misstag i hanteringen, dvs jag gjorde vissa fel i samband med att jag skickade in mina saker, men det hela löste sig ändå. De var väldigt trevliga i telefon och i mail. Vad jag inte var helt nöjd med var att de bara skickade ett kort mail om att de tagit emot mitt guld och värderat det samt att pengarna nu skulle sättas in på mitt konto.

Läs inlägget

Nej jag valde ett annat sätt!

Av sabinavanlith@hotmail.com i 4. Slutomdöme

2011-05-03

Jag har lus läst allt på nätet och den information som fanns med i brevet. Valde att inte skicka in mitt Guld för att tycker att det kommer till avgifter som jag inte gillar och det Guld pris som står på deras hemsida inte alltid är det man får i slut ändan. Jag har prövat ett annat bolag som har samma ide på nätet men valde att gå dit i min stad när de var här.

Läs inlägget

Snabb information

Av sabinavanlith@hotmail.com i 3. Under testets gång

2011-05-03

Brevet kom snabbt med information och olika påsar. Allt verkar ok. Jag gick in på deras sida och läste mer om deras information, fick då se att de tar en värderings avgift och att deras pris var lägre än hos andra firmor samt att man fick betala retur själv om man inte var nöjd med deras värdering eller ångrat sig. Kände mig tveksam….

Läs inlägget

No Content Found

Av sabinavanlith@hotmail.com i 2. Första intrycket

2011-05-03

Det kom snabb information till min mail om att brevet var påväg.

Läs inlägget

Guldet "sålt"

Som jag skrev tidigare så hittade jag till slut mitt “guld”. Ja varför skriver jag de inom citationstecken? Jo för tydligen var det inte guld. Första veckan efter jag fått min värdering så kändes det okej. Men nu i efterhand när man läst andras bloggar angående detta så verkar det vara väldigt många som fått sitt guld värderat till 0 kr. Förutom det har även folk sitt guld värderat till ett pris först och sedan till ett annat lägre bara en stund senare.

Läs inlägget