Äntligen

Av niclas.sundell@hyresgastforeningen.se | 2011-03-21

När jag kom hem från jobbet i fredags låg det en påminnelse i brevlådan om att hämta ut ett paket från Jula. Så fort ICA Röbäck öppnade på lördagen blev det paketöppning. Alla var mäkta imponerade av den snygga skridskon, men snart visade det sig finnas en del synpunkter. Till att börja med var vi lite tveksamma till snörningen nedtill som verkar lite onödig då det finns spänne och rem. Som förälder vill man gärna ha så få moment som möjligt och skolbarnen ska ju kunna ta på dem själva samt relativt snabbt och enkelt. Här vill jag gärna föreslå en förändring (våra skridskor med spänne saknar ju snörning).

Vi var också lite tveksamma till hur skridskon fungerar vid lite kallare temperaturer pga det tunna tyget. Men nu blev det i alla fall åkning utan problem (om man inte räknar in snöskottning) i nollgradigt väder och strålande solsken. Som skridsko vid den temperaturen funkar den bra. jag förstår också att det måste vara en kompromiss eftersom den ska funka som inline.

Jag bad även vår äldsta tjej pröva skridskon, men hon var inte nöjd med att sulan blir för liten, vilket ger en oskön kant, när man ställer den på större storlek. Korrigeringen till större storlek var dock väldigt enkel och smidig, möjligen skulle jag vilja ha storlekarna angivna istället för nummer 1-4. Till nästa test får vi helt enkelt hitta en större sula att sätta in. Dottern har i och för sig ett par reglerbara inlines och i dem känner hon inte att det blir oskönt när den ställs in på större storlek. Jag måste kolla vad skillnaden beror på.