Inlinestesting

Av izabellmakiela@gmail.com | 2011-03-28

Idag har jag testat Julas multiskridsko ute med inlines! Fann en liten plast där det inte var alltför grusigt och körde på! Jag blev faktiskt förvånad över hur bra multiskridskorna kändes på fötterna, perfekt passform och även efter omkring 20min hade jag fortfarande inte ont i fötterna (vilket jag vanligtvis brukar ha efter mina vanliga inlines). När jag granskar multiskridskorna och jämför med tidigare varianter av inlines så kan jag ärligt säga att funktionerna fungerar lika bra på båda.

  • Hur man sätter på inlines är lika lätt, men jag föredrar att man har snören på multiskridskorna eftersom det är lättare att anpassa efter foten än vanliga “klickspännen” som inlines brukar ha (men detta antar jag är pga. skridskofunktionen Julas multiskridskor har)

  • Man får lika lätt upp fart som på vanliga inlines

  • Det är lika enkelt att bromsa som på vanliga inlines

Det jag föredrar med julas multiskridskor är dock designen, många kanske påstår att den inte är så “tjejig” men jag tycker den ser snygg och sportig ut! Mycket roligare att åka runt med än ett par plastskor.

Men det som också gör multiskridskorna bra är också det som gör de lite sämre, nämnde tidigare hur bekväma multiskridskorna är (och det är sant!) dock kan detta bero på allt foder som multiskridskorna har vilket leder till att man faktiskt inte kan åka mer än ca 30min innan fötterna är helt genom svettiga och måste ta en liten paus. Förutom den faktorn rekommenderar jag varmt multiskridskorna!

(Har tyvärr inte haft nöjet att pröva multiskridskorna på is ännu men det ska testas under veckan!) Kan dock påpeka att en vän till mig som åker team-åkning i skridskor sa att skridskorna ser bra ut och är först och främst lätta vilket är en fördel när man åker skridskor. Dock sa hon även att de kan vara lite klumpiga om man kan åker väldigt snabbt (vilket jag lyckligtvis inte gör…). Ser fram emot att testa de snart igen!