jula-tigersag

Tigersåg inget för finsnickerier

Av borje.hellqvist@bhkonsult.se i 4. Slutomdöme

2011-02-06

Har nu testat tigersågen från Jula Först och främst skall jag säga att jag aldrig använt en tigersåg tidigare så jag har inget att jämföra med. Jag kan tänka mig att tigersågen är bra till rivningsarbete eller i lägen där det är svårt att komma åt, då kommer den göra sitt jobb väl. Den går jämt och bra och kan regleras steglöst vilket är mycket bra. Det är också enkelt och smidigt att byta sågblad.

Läs inlägget

Tigersågen får bekänna färg

Av borje.hellqvist@bhkonsult.se i 3. Under testets gång

2011-02-06

Har nu testat Tigersågen i flera olika situationer och här kommer ett samlat intryck. Först det som är positivt. Sågen ligger fint i handen och går jämt och bra när det finns ett underlag att luta sågen emot. Sågbladen gör också sitt jobb riktigt bra, jag har provat på olika typer av träbjälkar och tom. kapat ett mindre träd. metallbaldet fungerade också överraskande bra, En riktigt bra grej är att hastigheten kan ökas steglöst, så man kan börja lite försiktigt och öka hastigheten när det känns stabilt.

Läs inlägget

Användbar såg

Av lenabo@bredband.net i 4. Slutomdöme

2011-02-04

Ja, så är testperioden över och jag kommer definitivt att ha nytta av både erfarenheten och sågen :) Överlag är jag väldigt nöjd med hur Julas tigersåg har fungerat och den är absolut prisvärd, ca 800 kr. Den har bra, greppvänlig och rejäl design, lätt att hålla och att arbeta med. Min allvarligaste kritik är brister i säkerheten, att man kan låsa fast sågen i påslaget läge. Det bör vara självklart att en elsåg automatiskt slås av om man skulle tappa greppet.

Läs inlägget

Metallbladet

Av mini_cooper_s@hotmail.com i 3. Under testets gång

2011-01-28

Har nu testat metallbladet oxå. Tyvärr har det lika dålig passform som träbladet och glappar märkbart i fästet. Bladet kunde gott vara lite längre, iaf om man använder det till att såga av spik vid rivningsarbete. Jag tycker att tillvekaren antingen skulle skickat med bättre (längre, grövre träblad, bättre passform i fästet osv..) blad eller inga alls. När man skickar med lågkvalitets blad sänker bara förtroendet för hela sågen!

Läs inlägget

Testat

Av majaschneberger@hotmail.com i Testpiloternas blogg

2011-01-19

Äntligen efter strul, då vår Tigersåg var trasig vid ankomsten, så ordnade Smartson på ett smidigt och trevligt sätt en ny som vi hämtade ut på Jula butiken. Nu har den alltså testats. En vanlig innervägg har sågats ned utan några som helst problem. Dock var det bara 2 tum 3 reglar och gips så det borde ju inte varit några problem. Det allmänna omdömmet är att ja den är prisvärd och ja, en absolut tillgång i vertygslådan!

Läs inlägget

Aldrig mer fogsvans

Av gusper007@hotmail.com i 3. Under testets gång

2011-01-19

Nu äntligen har jag testat maskinen för första gången och oj vilken positiv överraskning. Jag har en billig tigersåg sen innan och med den är det fullt ös som gäller, ingenting blir speciellt rakt men det funkar ju dugligt att riva med. Tigersågen jag testar nu är ju steglöst justerbar i hastighet beroende på hur hårt man trycker på knappen, vilket ger en mycket stabilare, enklare och rakare sågning. Snabbfästet för bladet är suveränt och enkelt.

Läs inlägget

Snabbfäste/montering av sågblad

Av sachs@live.com i 2. Första intrycket

2011-01-16

Tillägg; monteringen av sågbladet är mycket smidigt. Ett bra snabbfäste med lättfattliga, enkla handgrepp. Absolut inte något att klaga på.

Läs inlägget

Dags att köra igång

Av lenabo@bredband.net i 3. Under testets gång

2011-01-11

Redo att börja använda Julas Tigersåg Dags att börja riva ut i köket. Vad har jag gett mig in på? Kommer jag och tigersågen att ro iland det här? Nåja, får ta det bit för bit, inte ha för bråttom. Återkommer när jag kommit en bit på vägen.

Läs inlägget

Säkerhet

Av lenabo@bredband.net i 3. Under testets gång

2011-01-11

Jag är kritisk till säkerheten när man kan trycka in en låsknapp så sågen går hela tiden. Sågen är rätt tung och skakar en del när man använder den. Om man olyckligtvis skulle tappa greppet borde det finnas någon säkerhetsanordning som gör att den automatiskt stängs av.

Läs inlägget