Keldas Exotiska Såser, del 2 - upplösningen...

Av micke@rehn.com | 2011-12-13

Hej igen!

Pausen blev lite längre än vad jag hade tänkt mig men den som väntar på något gott väntar väl aldrig för länge, eller hur? Jag tar vid där jag slutade igår och med alla ingredienserna samt Thai Red Curry såsen ihälld i stekpannan lät jag det puttra en liten stund. Första intrycket när jag smakade av lite var faktiskt väldigt positivt, den gav ett starkt intryck men då jag gillar stark mat så var det ingen fara. Värre när jag kom att tänka på sambon och dottern som inte är så glada för det starka men det går säkert bra tänker optimisten i mig…

Puttrande Thai Red Curry

Det som är smidigt med en lösning som detta är att det hela inte tar speciellt lång tid innan det är färdigt. I mitt fall har jag kanske lagt max 15-20 min inkl förberedelserna vilket är helt okej enligt mig. Det fungerar ju en kväll i veckan också när man oftast har mindre tid på sig att färdigställa maten till de hungrande munnarna i hushållet.

Väl vid bordet doftade det gott och maten serverades tillsammans med riset som kokt färdigt. Jag smakade på det och var positivt överraskad över den goda, lite starka smaken. Inte som att vara på plats i Thailand visserligen men en regnig dag i Sverige så är det lätt att få liv i sina Thailandsminnen igen. Sambon tyckte det var lite för starkt medan dottern fick lite mindre av såsen, hon åt men vi fick “skrapa” bort såsen för hon rynkade på näsan. Inget problem för mig, mer sås till mig och tillsammans med grönsakerna och köttet så var resultatet mer än godkänt för mig och familjen.

Maten serverad, denna gång Kelda Thai Red Curry

Slutligt omdöme får bli att Kelda Thai Red Curry är en prisvärd lösning när du har ont om tid och smakar enligt mitt tycke ganska gott. Jag skulle ge den en svag fyra på en femgradig skala. Tack för denna gång!