Prestandatest och sammanfattning

Av hunemark@gmail.com | 2011-04-01

Life sportdryck är alltså testat, efter ett aningens negativt första intryck.

Upplägget blev lite justerat, så testandet blev under aningen andra former än planerat. Efter en missad frukost hoppades jag en påse kunde rädda mitt kettlebellspass som skulle följas av ytterligare en påse och en timme clubbells. Styrka på fastande mage är vanligtvis förkastligt, men för testandets skull så :)

Ordentlig gasutveckling vid blandningen även denna gång, men förvånansvärt nog tyckte jag idag inte att den var för söt. Inte heller stördes jag av småbubblet som förra gången irriterat mig ordentligt. Det var faktiskt en fröjd att inta under passets gång. Jag hade förväntat mig snabbare och tydligare effekt eftersom skillnaden mellan inga kolhydrater och lite snabba kolhydrater borde påtaglig, men det dröjde ändå nästan 20 minuter innan jag anade någon effekt. Ingen större skillnad mot min hemblandade variant på maltodextrin, druvsocker, fruktos, mineralsalt och flädersaft för smakens skull. Magen höll sig i schack under hela första passet, vilket gladde mig. Mot slutet av passet hade jag mer kraft än jag hade hoppats, vilket kanske visar att den fungerar som sportdryck. Bättre eller sämre än någon annan? Nja, svårt att säga.

Efter första passet hällde jag i mig ytterligare en påse. Det kommande passet var inte lika intensivt och energin som jag fått i mig räckte bra till att tillgodose behovet. Åtminstone till den grad att jag inte gick in i väggen. Resten av dagen drogs jag med en molande huvudvärk trots ordentligt intag av vatten, mat och snabba kolhydrater tätt efteråt. Vad det beror på vetefasen, men jag undviker det helst till nästa gång.

Summa summarum får jag ändå säga att Life Sportdryck får godkänt av mig. Den söta smaken är uppskattad när man behöver kolhydraterna. Om den känns för söt tror jag inte man är i tillräckligt behov av att få i sig mer kolhydrater. Drycken är ingenting jag skulle dra mig för att använda, men heller inget jag skulle föredra före något annat, mycket på grund av att priset (29kr) vida överstiger de 3-4kr som min hemmablandning kostar mig. Jag tycker nog att vitargos egna electrolyte-dryck både smakar bättre och åtminstone ger känslan av att bidra med energi snabbare, vilket jag förvisso inte har något som helst belägg för. Sportdryck, inget annat. För mig har den ingen hittills märkbar fördel framför någon annan liknande produkt och den är dessutom inte prisvärd.