Min utvärdering

Av claes@claeswikdahl.com | 2011-04-01

Tränar inför Stockholm Marathon men har varit mycket sjuk under mars månad. Ett medelintensivt långpass på 26 km hann jag med förra helgen trots allt. Brukar blanda lite vatten, honung och salt som sportdryck, men den här gången åkte naturligtvis Life’s dricka med.

Blandningen tycker jag var lite väl krånglig då man ska fylla på vätska i omgångar och skaka i upp till två minuter. Dessutom blev det övertryck i flaskan och ett visst kladd när det pös ut…

Smaken föll i min. Smak alltså. Sött, jodå, men lagomt salt också. Hade inga problem med det under turen. Konsistensen var överaskande tjock, men det var heller inget som jag reagerade negativt på. På ett sätt mer lättdrucken under färd.

Effekten är ju extremt svårbedömd. Placebon från marknadsföring och innehållsförteckning finns ju naturligtvis där. Behovet man har är vatten, enkelt socker som går rakt igenom magen och lite salt. Om denna dryck går 80% snabbare ut i musklerna kan jag faktiskt inte avgöra. Den fungerade, men det gör också min dryck på honung.

Och då är det just det med priset. 29 kr för att tillfredställa det behovet av vatten, socker och salt. Nja. För mycket för mig i alla fall. Jag kan inte motivera det priset då det finns andra alternativ som fungerar lika bra för mig.