Om Testprodukten

Av jonny | 2010-10-18

Är du trött på att äta mängder med pasta före träningen? Brukar du dricka kolhydratrika sportdrycker i samband med träning som ger dig obehag i form av uppblåst mage? Life Sportdryck är baserad på Vitargo®, en unik patenterad kolhydrat anpassad för atleter, som snabbt ger dig ny energi utan att påverka din mage negativt. För att bibehålla prestationsförmågan under långvariga träningspass eller i samband med tävling behöver man regelbundet tillföra kroppen nytt bränsle i form av kolhydrater. A och O för att få önskad effekt är då att välja en kolhydratkälla som kroppen snabbt kan ta upp och omvandla till muskelglykogen.

Två vetenskapliga studier från Karolinska Institutet visar att Vitargo® passerar magen 80 % snabbare- och bildar muskelglykogen 70 % snabbare än kolhydratrika sportdrycker baserade främst på dextros och maltodextrin.

För bästa effekt ska man undvika att kombinera Life Sportdryck med andra typer av kolhydratkällor. Däremot går det utmärkt att kombinera Life Sportdryck med rent kreatin. Följ den rekommenderade doseringen på din kreatinprodukt och blanda kreatinet direkt i sportdrycken.

Produktens egenskaper:

Life Sportdryck är baserad på den unika patenterade kolhydraten Vitargo®. Vitargo® är en energikälla som snabbt lämnar magsäcken och på mycket kort tid omvandlas till muskelglykogen vilket gör att din kropp förses med ny energi. Fungerar även som källa till många viktiga vitaminer och mineraler som förbrukas i högre utsträckning under fysisk aktivitet.

Förvaring: Torrt, i normal rumstemperatur.

Produktfördelar:

  • Innehåller Vitargo® som snabbt ger dig ny energi vid långvarig fysisk träning
  • Mycket snabbt upptag i musklerna
  • Innehåller elektrolyter
  • Tillför kroppen flera viktiga vattenlösliga vitaminer som utsöndras snabbare vid träning