Om Testprodukten

Av jonny | 2010-11-11

Nya Opel Astra Sports Tourer är en sportig och elegant bil med praktiska egenskaper förpackade i ett kompakt kombiformat. Utöver en hög finish bjuder Astra Sports Tourer även på flera funktioner som gör körningen enklare och säkrare. Bland dessa kan nämnas adaptiva strålkastare, ergonomiska framstolar samt Opel Eye – ett kamerasystem som både kan läsa trafikskyltar och varna föraren om bilen är på väg över vägens mittlinje eller kantmarkering.

[](http://smartsontestpilot.se/opel/files/2010/11/2010-11-09-14-47-511.png)[![](http://smartsontestpilot.se/opel/files/2010/11/267168-1024x671.jpg)](http://smartsontestpilot.se/opel/files/2010/11/267168.jpg)

I Opel Astra Sports Tourers finns ett utbud av både bensin och dieselmotorer  från 95 hk till 180 hk. Samtliga uppfyller kraven i utsläppsstandarden Euro 5 och för att minska bränsleförbrukningen har alla versioner med manuell växellåda nu en växlingsindikator som standard. Lagringsutrymme finns det gott om och med alla säten uppfällda finns det 500 liter lastutrymme, vilket gör att man lätt får med allt semesterbagage. Komforten och bekvämligheten är hög och har finesser som ergonomiska sportstolar, elektrisk parkeringsbroms, tvåzons luftkonditionering, soltak, infotainmentsystem och ljudsystemet Infinity.

Detaljerna i Opel Astra Sports Tourer är väl utvalda. De svepande linjerna och den omslutande instrumentpanelen skapar en känsla av luftig rymlighet. Högklassiga materialen matchas av ett gediget kvalitetsarbete och de större ytorna är texturerade med lena material och kvalitativ granulering. Kromdekoren ger kupén en teknisk och modern touch. Bladtemat återfinns även här i detaljer som luftintagen, dörrhandtagen och ratten. Utformningen och den smarta placeringen av styrelement som multireglaget eller knapparna på mittkonsolen.

Det elektroniska chassisystemet FlexRide reagerar omedelbart på ändrade förhållanden och anpassar sig hela tiden efter din körstil. Den kontinuerliga dämpningskontrollen justerar fjädringsinställningarna i realtid. Fyrkanals ABS-bromsar med elektronisk distribution av bromskraften, antispinn och ESP®Plus samverkar för att ge bra köregenskaper. Med de olika FlexRide-lägena kan du ändra köregenskaperna med en knapptryckning. Välj mellan tre olika körlägen: Sport, Tour och Normal.