Pentax WG-1

Bilder!

Av lelle.66@gmail.com i 4. Slutomdöme

2011-08-30

Jag läger upp några bilder från Helgens resa med Viking Line Cinderella!

Läs inlägget

Pentax Optio WG1 Gps

Av lelle.66@gmail.com i 4. Slutomdöme

2011-08-30

Jag har varit ute och rest mycket under min testperiod och haft med Kameran. Det som jag tycker är synd bara det är ju att batteriet tar slut så fort, så det gäller ju verkligen att man har med laddaren tillgänglig och 220volt så klart, annars en helt underbar kamera. Jag gillar verkligen detta med en Gps i kameran det har u blivit många finna rastplatser under mina resor som man nu lätt kan hitta åter till vid nästa sommars resor.

Läs inlägget

Pentax Optio WG-1 // Slutomdöme

Av terese.mortvik@gmail.com i 4. Slutomdöme

2011-08-29

Motsvarar förväntningarna. Jag väntade mig en hyfsad kompaktkamera med bra närbildsmöjligheter, vattentålig och med GPS. Sedan är jag inte överförtjust i mängden brus i bilderna alla gånger och zoomen är inget att hurra för, men den är stöttålig och överlever att finnas i väskan i ur och skur. Fördelar Vattentålig, och ned till 10 meter. Funkar i både sött och salt vatten och torkar snabbt. GPS, inte nödvändigt för vardagsfota, men skoj om man gör mer ambitiösa utflykter.

Läs inlägget

Pentax Optio WG-1 // Under testets gång // Kvällsbilder

Av terese.mortvik@gmail.com i 3. Under testets gång

2011-08-26

I överlag känns det med WG-1 som att dagsbilder lätt kan bli för ljusa, och bilder i dåligt ljus mörka. Något som däremot funkar jättebra det är att fota precis innan/under solnedgång. Med reservation för att man får vänta sig lite brus efter redigering.

Läs inlägget

Pentax Optio WG-1 // Under testets gång // Blandade bilder

Av terese.mortvik@gmail.com i 3. Under testets gång

2011-08-26

Det kan vara svårt att tro, men jag har faktiskt fotat annat än vattenbilder. Inte jättemycket annat eftersom jag föredrar en systemkamera för vanliga fototurer. Lite allmänna snapshots har det dock blivit. WG-1 är toppen att ha med i väskan när man inte vet riktigt hur vädret kommer bli eller vad man kommer hitta på. Den är tålig och även om den inte håller riktigt samma bildmässigt höga nivå som en lite dyrare allroundkamera så finns det definitivt plus.

Läs inlägget

Pentax Optio WG-1 // Under testets gång // Foto i regnväder

Av terese.mortvik@gmail.com i 3. Under testets gång

2011-08-26

Kamerans egentliga eldprov kom en kväll när Göteborg besöktes av ett riktigt hällregn. Dåliga ljusförhållanden och vatten överallt. Perfekt för en spontan fotoutflykt tyckte jag. Och med utflykt menar jag en sakta vandring ut på gården. Skratta ni, men den där vattennivån var inte att leka med. Gjorde dock en liten (stor) missberäkning eftersom jag helt glömde bort att vattendroppar på linsen fortfarande är vattendroppar på linsen. Även med en annars vattentålig kamera.

Läs inlägget

Pentax Optio WG-1 // Under testets gång // Undervattensbilder saltvatten

Av terese.mortvik@gmail.com i 3. Under testets gång

2011-08-26

Mitt andra försök till undervattensfoto gjordes i havet. Var lite orolig över ifall saltvattnet skulle torka på linsen mellan fototillfällena. Och huruvida det skulle bli problem med att inte kunna skölja av kameran ordentligt i sötvatten på flera timmar efteråt. Första problemet var det lite si och så med, men det är ju svårt att förhindra. Andra problemet var inget problem. Sköljde kameran med vatten från en flaska efteråt och det gick jättebra.

Läs inlägget

Pentax WG-1 Summering

Av stellan@streiffert.eu i 4. Slutomdöme

2011-08-25

Nu har jag testat kameran ett tag. Jag har även låtit min dotter ta bilder, allt för att få flera infallsvinklar. Det som är bra är GPS-funktionen, tåligheten, blixten, zoom och upplösningen. Skoj är vidvinkel, panoramabilder och mikroskop. Det som inte är så bra är framför allt batterikapaciteten. den är usel enligt mitt förmenande. Jag har stängt av GPS-funktionen för att se om det hjälper men det blev inte bättre. Har andra likvärdiga kameror där batterikapaciteten räcker till mångdubbelt fler bilder.

Läs inlägget

No Content Found

Av malin.emt@live.se i 3. Under testets gång

2011-08-08

Har problem med att luckan till batteri/minneskortet går upp av sig självt! Har upptäckt ett 10-tal gånger att den varit öppen då jag haft den hängande! Är inte riktigt nöjd med zoomen……men den är absolut suverän att ha med sig ÖVERALLT! Man behöver ju inte vara rädd att den går sönder eller inte tål regn. Jag har haft med den på ösregns-vandring i Skottland, när jag varit ute och seglat, varit på Liseberg.

Läs inlägget

Pentax WG-1

Av lelle.66@gmail.com i 3. Under testets gång

2011-08-06

Jag är fortfarande mycket nöjd med kameran men skulle ju verkligen uppskatta om Batteriet kunde hålla laddningen längre än vad det gör! Jag gillar ju inte att behöva ladda så ofta. Men gillar ju filmningen som blir riktigt bra både ljud o bild blir bra!

Läs inlägget