Peugeot 508

Läs Testpiloternas betyg!

Våra Testpiloter är nu klara med Peugeot 508 SW GT. Läs deras betyg här!

Läs inlägget

En sammanfattning av min testperiod med Peugeot 508

Pga lite teknikstrul med bloggen så kommer här en sammanfattning av mina dagar med Peugeot 508. Torsdag den 1⁄3 kl 10:00 t.o.m. Måndag den 5⁄3 kl 09:00 Bilen hämtas upp på Kneippbadens Bil i Norrköping. Per Gröndahl möter upp mig och vi går igenom bilen. Han visar bilens många funktioner och jag har redan tappat bort mig efter 5 minuter. Så mycket knappar, så många funktioner. Det var annat när man körde en svensk bil med rattväxel.

Läs inlägget

135 mil senare...

Av johny_ericsson i Testpiloternas blogg

2012-03-06

Känslan som infinner sig när man lämnar tillbaka en Peugeot 508SW GT… Tja…vad säger man? Tror att jag vet hur Askungen kände sig och jag kommer behöva alla ursäkter jag kan hitta för att intala mig själv att min gamla Pumpa är ett häftig åk. För att du ska slippa läsa vidare om allt snyftande så hör av dig till grymma Daniel eller ngn av de andra sköningarna på Jonsson Bil och boka en testkörning istället!

Läs inlägget

Uppvärmd och klar

Av svante.axbacke@gmail.com i Testpiloternas blogg

2012-03-05

Sista testet innan återlämning funkade också fint! Uppvärmning av kupén var beställd till 07:55 och som ni ser är vindrutan ren och fin. Bra, för i lånebilen fanns ingen isskrapa. Uppvärmningen sköts av en dieselvärmare så inga sladdar eller eluttag behövs. Är det varmt ute kan man istället ställa in så att kupén är nedkyld vid ett speciellt klockslag. Två klockslag per dygn kan ställas in. Ett för resan till jobbet och ett för hemresan, kanske?

Läs inlägget

Frost

Av svante.axbacke@gmail.com i Testpiloternas blogg

2012-03-05

En stor ruta över hela taket. Mycket att skrapa på morgonen. :) Tur att bilen har programmerbar uppvärmning. Vi får se om rutorna är frostfria när jag ska köra och lämna tillbaka bilen om en halvtimme.

Läs inlägget

Sista dagen med testbilen

Av stefan.h.andersson@teliasonera.com i Testpiloternas blogg

2012-03-04

Igår gick resan hem från Linköping till Gävle sent på kvällen. 38 mil mörkerkörning på E4:an. Interiör mörker Återigen en mycket skön långfärdsbil, inga problem att sträckköra, mil efter mil bara försvinner och det finns ingen tendens till trötthet. Läge att testa det automatiska hel- 0ch halvljuset! Fungerar klockrent med mötande trafik men när jag kommer ikapp en bil framför, då slår den inte om till halvljus! Kan vara så att den slår om när man kommer väldigt nära bilen framför men det testade jag inte för när jag ansåg mig blända ordentligt så slog jag över manuellt.

Läs inlägget

Slut på helgen...

och en sammanfattning av mina intryck av Peugeot 508 SW GT… Det vita lejonet trivs med fräcka fälgar och i havsmiljö :-) Plus Komfort Utrustning (speciellt kombon navigator och heads-up display, key-less och el-bakluckan samt blåtandsintegrationen med min iPhone för både kontakter och musik) Motor och drivlina Materialkänsla Minus svårt att smyga ut vid backning pga fördröjning av släppet av automatiska p-bromsen Lite fördröjning av nedväxling vid gaspådrag Som ni ser så är det bara smågrejer som jag kan komma på som negativa efter denna helg.

Läs inlägget

JBL - Johny B Loud

Av johny_ericsson i Testpiloternas blogg

2012-03-04

Heelt plötsligt så händer det. Det funkar inte att lägga in YT-klippet!?! Lägger det i kommentar-fältet istället :) Visst är det kul med bra musik som ressällskap när du ska köra långt? I bilen sitter det ett ljudsystem från JBL som gör din favoritmusik mycket rättvisa oavsett vad du gillar. Ljudinställningar är klassiska Bass/Trebble/Front-Rear/Left-Right. Det går att peppa igång ordentlig och matar du stereon med CD så blir ljudet bäst. Det blir som vanligt en kvalitetsförsämring när du ska streama via Bluetooth men då slipper du ju fippla med skivor och fodral hit och dit.

Läs inlägget

Glöm inte bältet!!!

Av johny_ericsson i Testpiloternas blogg

2012-03-04

Nää…hur ska man kunna göra det i den här bilen!?! Känns tryggt ifall man skulle glömma eller vänta med att ta på bältet i 0,5 sekund… Ha d gott! /Johny

Läs inlägget