Om Testprodukten

Av testpilot | 2010-10-18

Bekväm, rymlig och säker. Materialval och utrustning som håller ovanligt hög nivå: 508 SW GT är något helt nytt från Peugeot.

Förvaring Stora utrymmen och stort bagageutrymme gör 508 GT praktisk och flexibel. Lastrummet under insynsskyddet är större än det i Volvo V70. Dessutom har 508 GT ett kylbart handskfack, två mugghållare fram och två i baksätet, utrymmen för att förvara en flaska på insidan av varje dörr samt ett förvaringsfack i armstödet._ _

Fyrzons klimatanläggning Som standardutrustning finner du en 2-zons klimatanläggning. Som tillval finns också en fyrzons klimatanläggning som ger var och en möjlighet att själv ställa in sin individuella optimala temperatur i bilen.

Keyless  system I 508 SW GT har man ersatt den traditionella startnyckeln med ett elektroniskt nyckellöst system. Med den elektroniska ”nyckeln” i fickan eller handväskan öppnas bilen automatiskt (cirka 1,8 meter från bilen) när du närmar dig den. För att starta bilen trycker du bara på en startknapp. Du behöver alltså inte plocka upp nyckeln ur fickan eller handväskan.

Audiosystem CD-radion är kopplad till 8 högtalare och är utrustad med ett USB-uttag samt Bluetooth®*. USB-uttaget är placerat i armstödet mellan de främre sätena och kan även kopplas till din mp3-spelare eller annan bärbar utrustning.

Säten – eljusterbara framsäten med utdragbara lårstöd 508:s framsäten är utvecklade för att uppfylla dagens högt ställda krav på design, komfort och stöd. På förarsidan kan du välja till eljusterbara stolar med minnesfunktion (tillval). På förar- och passagerarsätet fram kan du dessutom justera stolsdynans längd med ett enkelt handgrepp. Det ger en hög komfort, speciellt på längre resor. Baksätet i 508 och 508 SW är precis lika bekvämt och inbjudande som förar- och passagerarsätet, med rejält tilltaget benutrymme.

Enormt  panoramatak i glas 508 SW GT har segmentets största panoramaglastak som sträcker sig över de bakre platserna och ger ett extra generöst ljusinsläpp. Utifrån ger det ett modernt och sportigt intryck.


Krockkuddar

508 är utrustad med 6 krockkuddar: dubbla krockkuddar fram, dubbla främre sidokrockkuddar samt dubbla krockgardiner.

Nackskydd  De nya nackskydden som 508 och 508 SW är utrustade med inbyggda reglage och kan ställas in i precis rätt position för just dig. Utformningen gör att de kommer närmare nacken och huvudet och därmed ger utmärkt säkerhet.

Parkeringshjälp Parkeringshjälp fungerar i kombination med parkeringsradar fram. Den mäter tillgängligt utrymme och ger information om det är möjligt att parkera på en ledig plats samt svårighetsgrad.

Dieselvärmare med tidur För att få ännu högre komfort vintertid har 508 GT en programmerbar värmefunktion i kupén. Funktionen styrs med hjälp av ett tidur och möjliggör att din bil är isfri och varm redan från start.

Intelligent belysning 508 SW GT har starka Xenonstrålkastare med dynamiska kurvljus d v s att ljuskäglan följer bilens rattutslag. Styr du åt höger vrids ljuskäglan åt det håll du är på väg. Dimljusen har en statisk kurvljusfunktion. Det innebär att det ena dimljuset tänds på den sidan du svänger åt i hastigheter under 40km/h. Smartbeam 508 SW GT har även ett automatiskt helljus som hjälper dig att blända av och på. Huvudstrålkastarna är adaptiva; en intelligent kamera inbyggd i innerbackspegeln analyserar hela tiden trafiksituationen (mötande eller upphunna fordon, upplyst tätort, etc) och växlar automatiskt och efter behov mellan hel- och halvljus.

Motor: 2,2 HDi 204 hk FAP, 6-växlad tiptronic automatlåda, 450 Nm, CO2-utsläpp 154 g/km

Standardutrustning för Peugeot 508 SW GT: ACC klimatanläggning Avbländbar innerspegel Cd-radio med 8 högtalare Elhissar fram & bak Farthållare Panoramaglastak Parkeringsradar bak Regnsensor Webasto dieselvärmare med tidur Bakljus i Led-utförande Hill Assist (underlättar start i backe) Läderklädd  multifunktionsratt Elektronisk parkeringsbroms Keyless system Halvläder med elsvankstöd Elinfällbara backspeglar med välkomstbelysning Infodisplay i färg Instegsbelysning Bluetooth Streaming audio Tonade rutor Tygmattor fram och bak Upplyst växelspak Eljusterbara GT-stolar Wip Nav navigationssystem Xenonljus med LED DRL Framstolar med utdragbart lårstöd 18” Lättmetallfälgar Däcktrycksensorer Massagefunktion förarsäte (vid Nappaläder) Head Up-display Smartbeam helljusautomatik Med mera…