Testpiloternas betyg

Av zanoii | 2012-03-06

Här presenterar vi de 20 Testpiloter som provat och utvärderat Peugeot 508 SW GT under en långhelg i olika delar av landet.

Våra Testpiloter har gjort ett fantastiskt bra jobb med att utvärdera bilen och återge sina egna, ärliga åsikter i olika format. Här nedan hittar du betyg, samtliga videoklipp som Testpiloterna har skapat under testperioden samt alla inlägg från varje Testpilot.

Annsofie Andersson - ger betyget 4,0/5

- En smäcker bil med STORT innehåll. Glastaket gör att baksätet känns som en ocean! Känns som man sitter på en hemlighet när man glider runt på stan. Utseendet sticker inte ut i mängden men insidan…oj oj… som att flyga ett flygplan och med ett bagage som rymmer ALLT!

Om mig: Jobbar som Marknadskoordinator på en elgrossist. Intressen så här års är skidåkning och bus i snön med de tre barnen. Äldsta killen tränar hockey 4ggr i veckan så det blir många turer till olika ishallar. Har alltid många järn i elden och är ett yrväder. Mår bäst när jag har massor att göra!

Jag hoppas kunna ändra min förkärlek till Volvos v70 eftersom jag tror att det är den enda bilen som har tillräckligt stort bagage för att klara mina krav. Hockeytrunkar och snowracer går inte  enkelt in i de vanligaste bilarna. Jag har ännu inte hittat någon som matchar våran V70 men skulle bli väldigt överraskad om det finns!! Men ändå inte kostar skjortan!

Läs vad Annsofie tyckte om Peugeot 508 SW GT

Gianna Armstrong - ger betyget 3,0/5

- Sammanfattningsvis upplever jag inte körkänsla eller kvalitet i klass med övriga bilmärken jag testkört.

Om mig: Vi letar efter ny bil och jag hoppas att detta skall vara ett alternativ. Kör idag Mercedes CLK och A-klass.

Läs vad Gianna tyckte om Peugeot 508 SW GT

Johny Ericsson - ger betyget 4,55

**- Det finns väldigt få saker som jag uppskattar mer än saker som gör en vardag bättre och i det här fallet räckte det tydligen inte med att  den här bilen levde upp till mina förväntningar…den körde över dem! Jag förväntade mig en praktisk bil med det lilla extra. **

Om mig: Johny Ericsson heter jag och bor i Örebro med min sambo Karin och min son Oliver. Vi gillar att må bra och vara aktiva och träning är det som tar upp största delen av fritiden. Bilen är i det sammanhanget en viktigt möjliggörare. Det tränas bl.a. löpning, box och dans och sommartid blir det även mycket golf och vindsurfing på västkusten. Vintertid blir det en hel del skidåkning och skridskor. Om jag jobbar? Jodå…jag hinner med det också. Resten av tiden jobbar jag som gymnasielärare och Jag jobbar definitivt för att leva som det så fint heter.

Läs vad Johny tyckte om Peugeot 508 SW GT

Jonas Wiman - ger betyget 4,35

- En oerhört skön och snygg bil. Vill ha!  Men jag tar gärna en med mindre motor och finesser.

Om mig: Senior IT-konsult. Scoutledare, modellbyggare, modellflygare. Mycket friluftsliv. Familj med tolvårs tvillingar.

Läs vad Jonas tyckte om Peugeot 508 SW GT

Katarina Berg - ger betyget 4,55

- Vill ha! Peugeot 508 SW GT är en pigg fransos med hög lyxfaktor! Fanstastisk komfort och hög dos av körglädje. Man vill helt enkelt köra lite längre!

Om mig: Jag är en tjej i “mina bästa år” som jobbar som IT-konsult och har en förkärlek för livets goda ting - kan vara bilar, parfymer, resor, mat.. _ Bor i Linköping med en hund och jobbar framförallt i Stockholm och Göteborg. När jag är ledig laddar jag gärna batterierna på landet, eller på resande fot i tex Paris eller Hongkong. Jag älskar att testa nya grejer - allt kanske inte är så bra men då har jag iallafall provat._

Läs vad Katarina tyckte om Peugeot 508 SW GT

Magnus Axelsson - ger betyget 4,0/5

- Jag tycker att om man är ute efter en rymlig familjebil med lyxkänsla och inte oroar sig för att Peugeot inte fått ordning på kvalitén så ska man absolut överväga Peugeot 508 SW GT. Jag tror man kommer att få en positiv överraskning.

Om mig: Jag jobbar med IT på försäkringsbolag, är gift och har en son på två år, idrottsintresserad och lirar fotboll.

Läs vad Magnus tyckte om Peugeot 508 SW GT

Magnus Simonsson - ger betyget 4,25

- Elegant bil med tyst kupé och funtionella intrument. En tiger under huven med stark motor och distinkt växelläda. En mycket bra bil.

Om mig: En sedan 30 år Peugeotkörande läkare som bytte till BMW förra året. Behöver plats för barn och hundar i sina bilar.

Läs vad Magnus tyckte om Peugeot 508 SW GT

Maria Eriksson - ger betyget 3,85

- En pigg och säker bil med mycket körglädje! Jag uppskattar särskilt head up-displayen, det härliga panoramataket samt att det är så enkelt att ställa in en bekväm sittställning. Betyget dras ner något av den dåliga sikten bakåt, stora döda vinklar på sidorna samt aningen för hård fjädring.

Om mig: Jobbar som personalhandläggare på Länsstyrelsen, är även spinninginstruktör på Friskis&Svettis. Sjunger dessutom i Jönköpings Kammarkör. Har precis börjat jobba igen efter att ha varit mammaledig i 1½ år med min son. Jag är alltså intresserad av träning, elektronik, musik och människor :)

Vi ska snart byta bil och jag undrar om Pegeuoten uppfyller mina krav som småbarnsförälder (jag måste alltså ha en barnstol inmonterad under provperioden). Dessutom är jag nyfiken på alla finesser som ger vardagen guldkant.

Läs vad Maria tyckte om Peugeot 508 SW GT

Mathias Pålsson - ger betyget 4,45

- Bilen är en stor och bra familjebil men även för den som har mycket grejor med sig i jobbet. För veckopendlare är den perfekt då man får plats med mycket packning och bränslet räcker långt.

Om mig: Jobbar inom säkerhetsbranschen. Är ofta ute och åker genom jobb och fritid. Är ofta ute på fisketurer

Läs vad Mathias tyckte om Peugeot 508 SW GT

Mia Bergquist - ger betyget 4,0/5

- Verklig körglädje, en mycket trevlig upplevelse. Den går mycket mjukt och följsamt på vägen. Har en härlig acceleration och växlar nästan helt obemärkt vilket ger en mjuk och skön känsla i körningen. Tyst och följsam på vägen.

Om mig: IT-tekniker som gillar hav, skog och träning.

Läs vad Mia tyckte om Peugeot 508 SW GT

Michael Palmér - ger betyget 4,85

- Mycket underhållande och komfortabel bil. Mycket har hänt med automatare sedan jag ägde själv för 15 år sedan. Då en 3-växlad Ford. Peugot har 6-växlad aut. UNDERBAR! Diesel dessutom,som är stark där den behöver att vara det.Dvs i låg o mellanregistret vid acceleration o omkörning. EN “VILL-HA-BIL”!

Om mig: Har alltid varit en “Ford-“människa. Inte ägt en annan bil än Ford. Peugot o Citroen har dock varit intressanta en längre tid.

Läs vad Michael tyckte om Peugeot 508 SW GT

Olle Persson - ger betyget 4,0/5

- Peugeot har lyckats att ta fram en bil som är svår konkurrent till getingboet i V70/Passat-klassen. 508 SW GT konkurrerar främst med trygga vägegenskaper, härlig drivlina, stilren design och en utrustningsnivå som verkligen gör den prisvärd!

Om mig: IT-konsult som älskar bilar och bilkörning. Har fru och ett hemmavarande barn. Har haft en del Peugeot innan (405406) men kör just nu en Audi A4 som snart ska bytas ut. _ Ska bli spännande att se hu Peugeot lyckats med 508 och då dessutom SW GT som hyllats i pressen. Kanske blir en tur ner till Skåne eller till brorsan i Eskilstuna som också är en stor bilälskare?!_

Läs vad Olle tyckte om Peugeot 508 SW GT

Peter Fridlund - ger betyget 4,45

- Ett slagkraftigt alternativ till betydligt dyrare kombibilar. GTn har design som ligger helt rätt i tiden. Snål och stark diesel där myket utrustning ingår. Mycket ingår som andra konkurrenter tar extra betalt för.

Om mig: Arbetar som IT rådgivare på microsoft. Använder bilen dagligen i jobbet till kunder i västsverige. Kommer behöva byta en av bilarna inom kort då barnvagn inte får plats i S60 och att XC70 börjar ha gjort sitt, den passerade 20000 mil precis. Intressen är teknik, foto och resor.

Skulle vara intressant att se hur Peugeot kan motsvara eller överträffa en volvokombi. Jag har inte satt mig i en Peugeot på väldigt många år och i och  med att man går ut på detta sätt så tror jag faktiskt att bilen kan överaska mig positivt.

Läs vad Peter tyckte om Peugeot 508 SW GT

Robert Ahlstrand - ger betyget 4,65

- En snyggt designad bil med utmärkta köregenskaper och mycket intressant teknik.

Om mig: Idrottslärare på gymnasiet, gillar idrott, friluftsliv och fotografering. Gillar att köra bil och besöker gärna andra städer runt om i Sverige.

Läs vad Robert tyckte om Peugeot 508 SW GT

Stefan Andersson - ger betyget 4,65

- En pigg och mycket körglad bil med suverän komfort trots sin sportiga framtoning. Kraft finns i överflöd i den starka dieselmotorn som ändå går mycket snålt. Generösa utrymmen och en lång utrustningslista där det mesta är standard.

Om mig: 46-årig Gävlebo med rötterna i Hälsingland. Gift med 2 barn varav ena sonen studerar i Linköping och den andra första året på gymnasiet. Arbetar som sektionschef på TeliaSonera med ansvar för det fasta telefoninätet i Sverige, Finland, Danmark och vårt internationella nät. Är stationerad i Farsta utanför Stockholm dit jag åker 2-3 gånger i veckan, övriga dagar reser jag till andra platser eller arbetar hemifrån. Är och har alltid varit intresserad av teknik och fordon, har bilar, traktor, snöskoter och fyrhjuling. På fritiden ägnar jag mig åt träning, jakt och skytte och såklart fritidshuset i Hälsingland som är en jordbruksfastighet med både jord och skog.

Läs vad Stefan tyckte om Peugeot 508 SW GT

Svante Axbacke - ger betyget 4,45

- En lyxig bil med högsta komfort och mycket spännande teknik!

Om mig: När jag köpte min senaste bil 2006, tittade jag på Peugeot men av olika anledningar valde jag Renault istället. Men sen dess har jag haft ögonen på Peugeots modeller som är väldigt snygga och verkar spännande. Nu skulle det vara kul att testa och se om bilen är så rolig som den verkar.

Läs vad Svante tyckte om Peugeot 508 SW GT

Håkan Silvefjord - ger betyget 4,45

- Helhets intrycket blandat med ekonomiskt tänkande ger absolut toppbetyg till Peugeot från oss på Brush haircompany, Vi ger Peugeot 508 SW GT full pott!!

Om mig: Jag förväntar mig körupplevelse, lite aha upplevelse, hoppas på glädje i trafiken med Peugeot, ett perfekt tillfälle att se vad Peugeot kan erbjuda mig/oss inom tjänstebilssegmentet.

Läs vad Håkan tyckte om Peugeot 508 SW GT

Jerry Andrén - ger betyget 4,0/5

- 508 SW GT lyckas med att utstråla kvalitet och komfort. Ett elegant fransk motorvägslok som tävlar med de allra bästa !

Om mig: 508:ans utseende skapar förväntningar på en bil med kvalitet som kan matcha andra premiumbilar i segmentet. Genom testet hoppas jag få en uppfattning om köregenskaperna (GT:n skall vara hårt satt enligt motorpressen) och om det är en bil jag kan tänka mig att köpa. Vi har en RCZ redan i familjen som vi är mycket nöjda med.

Läs vad Jerry tyckte om Peugeot 508 SW GT

Niklas Larsson - ger betyget 4,0/5

- Vår familj gillade bilen mycket, jättebra både i stadskörning och på landsvägen. All utrustning man kan önska sig och lite till. Lite lyxkänsla. Dessutom snygg design. Bara tack vare panoramataket är dessutom barnen sålda direkt! Stark men snål motor.

Om mig: Eftersom jag inte kört eller åkt i en ny Peugeot på många år skulle det vara spännande hur jag och min familj skulle uppleva bilen, och jämföra den med bilen vi har idag (Saab).

Läs vad Niklas tyckte om Peugeot 508 SW GT

Ponthus Thor - ger betyget 3,45

-

Om mig: Att få möjligheten att provköra en bil som är en mkt tänkbar kandidat när jag inom kort byter bil. För mig utstrålar 508 en perfekt kombination av design, komfort, körglädje och samtidigt vara praktisk. Den perfekta kombinationen för en bilintresserad förälder!

Läs vad Ponthus tyckte om Peugeot 508 SW GT