Ricoh PX

Dax att summera RICOH PX!

Av tina.buren@hotmail.com i 4. Slutomdöme

2012-01-02

Först och främst är jag väldigt glad att jag blev uttagen som testpilot av en undervattenskamera. Det har varit många glada stunder och väldigt kul att få experimentera lite. Men som vanligt finns det ju alltid både ris och ros att dela ut. Utseendemässigt är kameran ett glatt litet inslag (jag fick grön) men den är väldigt HAL!!! Ett problem för mig med torra händer MEN vi fick ju ett fint silikonskydd till och utan det hade jag inte klarat mig.

Läs inlägget

Slutomdöme

Av bobban_81@hotmail.com i 4. Slutomdöme

2011-12-26

Då var det dags. Som amatörfotograf så gillade jag verkligen kameran. Den var enkel att handskas med och man behövde verkligen inte vara rädd att man ska råka tappa den så att den går sönder. Den var perfekt att ha med på semesterresan, jag kunde ha med den överallt, på vandringen, på stranden…ja vart man än var. Kameran med oss på vandring i bergen Man kunde lätt ta sig in i menyerna och genom ett lätt knapptryck så fick man information vad just den inställningen betyder.

Läs inlägget

Slutomdöme

Av ac.jansson@gmail.com i 3. Under testets gång

2011-11-11

Hej igen allesammans, ledsen att jag varit borta ett tag (alltid jobbigt när familjetragedier inträffar) men nu är jag tillbaka. Jag har ju lovat att testa och blogga samt ge min åsikt på denna lilla kompakta, lätta och fräcka kamera så…here it goes: Jag hade planerat att ta med denna lilla manick och fotografera en dag på badhuset med barnen. Till min förvåning och barnens förtret har de stängt ner barnavdelningen då det är en spricka i golvet på plaskparadiset.

Läs inlägget

Slutomdöme

Av bjorn.ramone@gmail.com i 4. Slutomdöme

2011-11-01

Jaha, då har jag haft kameran i drygt en månad. Jag har fotograferat och pillat med inställningarna och testat den på så många olika sätt jag kan komma på. Så nu tycker jag det är dags för ett slutomdöme. Min intention med denna kameran vara att jag skulle kunna ha den som ett komplement till min systemkamera, att ha med mig när jag inte vill ta med mig en stor kamera.

Läs inlägget

Vattentester

Av bobban_81@hotmail.com i 3. Under testets gång

2011-10-27

Under min resa till Rhodos så fokuserade jag mest på att testa kameran under vatten och ta bilder i de olika inställningarna som finns. Här är ett litet utplock av alla bilder jag tog. Jag tog en hel del bilder med kameran under vatten i både poolen och i havet. Det var väldigt skönt att slippa oroa sig att tappa kameran i vattnet utan man gjorde det ett antal gånger med flit bara för att testa om den höll.

Läs inlägget

Auto-iso

Av bjorn.ramone@gmail.com i 3. Under testets gång

2011-10-21

Jag har flera gånger nämnt att jag tycker att kameran i auto-läge väljer onödigt höga iso-värden, speciellt vid fotografering med blixt. Ju högre iso ju brusigare bilder blir det ju också. I P-läget på kameran kan man styra själv vilken iso som skall användas och det är det läget jag alltid väljer så att jag kan strypa ison till ett värde som jag tycker är rimligt. I autoiso-läge kan man i och för sig sätta vad man tycker att kameran max skall välja och då kan man ju sätta t.ex.

Läs inlägget

Vattentät; check....

Av ac.jansson@gmail.com i 3. Under testets gång

2011-10-18

Tog barnen samt goda vännen och hennes barn till badhuset i lördags. Vi badade, bastade och hoppade omkring i vattenlandet för dem små och blötte ner oss ordentligt. Kameran höll! Fungerar fortfarande som den ska. Beslutade att göra om det snart, och då även ta lite bilder som går att lägga ut här ;) På återseende!

Läs inlägget

Snart är det jul igen...

Av tina.buren@hotmail.com i 3. Under testets gång

2011-10-17

… och hur sjukt är inte det när vi har snudd på sommar i Skåne fortfarande? Visserligen har det blivit kallare men solen skiner VARJE dag och det är helt underbart väder. Och kläder kan man ju ta på sig så det är inget hinder för att vara utomhus! Blev lite inspirerad när jag i början av oktober var o hämtade mina beställda Blossa Glögg 2011. Solen sken, julen var väl det sista man tänkte på, så tog kassen med mig ner på stranden och testade RICOH:n en stund.

Läs inlägget

Blixtra!

Av bjorn.ramone@gmail.com i 3. Under testets gång

2011-10-15

Jag fotograferar helst utan blixt då jag tycker att blixten ofta förstör bilden. När jag fotograferar med min systemkamera är det inga problem då jag lätt kan dra upp iso till 6400 utan att det blir allt för mycket brus. Men med Richon, och för den delen andra kompaktkameror jag testat, så är det inte så lätt att fotografera t.ex. inomhus på kvällen utan blixt. Drar jag upp ison till max blir det på tok för mycket brus.

Läs inlägget

Bakgård

Av bjorn.ramone@gmail.com i 3. Under testets gång

2011-10-06

Det är trevligt att ha en kamera som är så liten så att man kan ha den med sig hela tiden. Var en sväng i stan häromdagen och i det fina vädret hittade jag en trevlig bakgård och eftersom jag hade kameran i fickan tog jag upp den och tog lite bilder. Jag har den inställd på P och har valt extra skärpa och färg samt tvingat ner ISO till 100.

Läs inlägget