Smartson testpilot Samsung ML-1865W

Skrivartest: Samsung ML-1865W

Av ojhan84@gmail.com i 3. Under testets gång

2011-03-30

Samsung ML-1865W Samsung ML-1865W är en funktionell skrivare med ett pressat pris, där onödiga extrafunktioner besparats till fördel för två saker jag själv tycker är a och o för en skrivare: Skrivaren är trådlös och kan skriva ut svartvitt laser på mycket kort tid. Från att skrivaren trycks igång får man en strid ström av papper inom 60 sekunder, en hastighet som verkligen är viktig om man är sen men bara måste ha en utskrift.

Läs inlägget

Slutomdöme

Av simon.bork@yahoo.se i Diverse

2011-02-20

Installation: Inte så lätt som Samsung hade fått det att verka. Man kunde antingen installera med enkla knapptryck på skrivaren och routern eller via en installationsskiva. Det enkla installationssätten med knapptryckningen fungerade inte alls. Med skiva krävdes det flera försök innan det funkade. Varför det sen plötsligt funkade vet jag inte, hade gjort precis som tidigare, så installationen verkar lite opålitlig. Att installationen tog sådan tid tog verkligen på energin och gav ett dåligt första intryck.

Läs inlägget

Slutomdöme från C Lee

Av camilla.oman.lee@gmail.com i 4. Slutomdöme

2011-02-16

Installation Jag får medge att svårigheterna att installera wifi-anslutningen på skrivaren fick mig att tappa sugen på att använda den på ett tag. Jag provade flera gånger, bland annat genom att avinstallera skrivaren från datorn och alltså se till att ingen programvara fanns kvar, för att sedan försöka installera igen. Alltid samma resultat: när sladden drogs ur och anslutningen förmodades finnas där sade ändå hanteringsprogrammet ifrån. Ingen skrivare där, minsann. Installationen känns överhuvudtaget programmerad på 80-talet - varför finns t ex ingen “Avbryt”-knapp om man vill ångra sig och välja installation utan wifi?

Läs inlägget

Slutomdöme

Av jessicadrougge@hotmail.se i 4. Slutomdöme

2011-02-12

Ja, jag tänkte jag skulle skriva ihop ett slutomdöme om skrivaren nu. Det känns som att jag testat klart den liksom :) Installation: Ojojoj.. Ja, det va ju totalknas med installationen kan jag ju säga. Eller… inte med installationen i början, med usb-koppling o så. Det gick bra. Men när jag skulle fixa till så det blev WiFi.. då höll både jag och min sambo på att bli knäppa. 7 (!) timmar höll vi på första gången.

Läs inlägget

Omdöme av testet av skrivaren.

Av mario@78d.se i 4. Slutomdöme

2011-02-10

Efter att ha testat skrivaren i ett par månader nu så har jag bildat mig en uppfattning av vad Samsungen går för. Installation Detta är en sådan sak som jag tycker är väldigt bra om det funkar. Att få det trådlösa att fungera va inte helt enkelt. Hemma har vi en miljö med bara Apple datorer så jag vet inte hur bra de funkar under Windows eller Linux. Men först installerade jag skivaren med sladd på den stationära datorn koplade upp skrivaren på de trådlösa och tar bort sladden.

Läs inlägget

Wohooo!! :)

Av jessicadrougge@hotmail.se i 3. Under testets gång

2011-02-09

Ja! Fråga mig inte hur, men plötsligt funkar Wifi kanon igen :) Vi har ju flyttat en våning ner, och när jag skulle koppla in skrivaren här, så unrade jag hur det skulle gå med det trådlösa. Med tanke på att det första gången tog hur många timmar som helst innan det funkade. Jag satte iallafall skrivaren på plats, kopplade strömen och slog på den. Visst, den vaknade till liv o så, men den där Wifi:n ville inte.

Läs inlägget

Nej det gick ju inte

Av jessicadrougge@hotmail.se i 3. Under testets gång

2011-02-04

Hade ju hoppats på att skrivaren skulle va simpel att installera i nya lägenheten… men nope. Den har fått en plats iallafall… men jag har inte pallat få igång det trådlösa. Hoppas orka med det i helgen kanske. Har haft förbaskat ont, och har det även nu (efter flyttandet) men idag va jag och fick smärtbehandling så det blir ju snart bättre. DÅ ska jag minsann få igång den! /Jessica

Läs inlägget

Jag gillar skrivaren, men...

Av stefan@mm.st i 4. Slutomdöme

2011-02-02

Den är snabb, kompakt, tyst och lättanvänd. Ja, förutom strulet med Wifi då, men där är jag inte helt 100 på att jag kan skylla på skrivaren. Mitt intryck av programvaran till skrivaren är att det är användarvänligt. Det finns egentligen bara ett MEN… Hur många är det som fortfarande nöjer sig med svart-vita utskrifter? Även om man i stort klarar sig med det så upplever jag det ändå som att man då och då gärna skriver ut i färg.

Läs inlägget

Skrivaren och Wifi

Som jag tidigare har skrivit så har jag haft lite problem med att få min dator att förstå att skrivaren är på och online. Det är inte alls säkert att det är skrivarens “fel”. Det finns faktorer som är lite osäkra och som kanske, eller tom sannolikt, har påverkat saken. Jag har två routrar varav den ena (den trådlösa, här kallad nr 2) är kopplad till den andra (nr 1) som i sin tur är kopplad mot nätet.

Läs inlägget

Hastighet och kvalitet

Ok. Nu är det snart slut på testperioden (vad jag vet) och en sak jag ville prova var hastigheten på utskrifterna och jämföra dem med min HP-maskin (multifunktion och bläck). Med tidsbristen i hasorna kopplade jag ihop med datorn med kabel och körde tidtagna testutskrifter. Båda skrivarna har “normal” och “bäst” som nivåer på utskriftern, men HP:n har även “fast draft”. Med den kvaliteten kommer en A4:a med lite text och bild ut på ca 12 sek.

Läs inlägget