Provar video via mail

Av testpilot | 2011-03-27

animoto_video.mp4 Watch on Posterous

** **

Genomarbetad systemkamera från Panasonic

110325 | Trots ett förhållandevis litet format så imponerar Panasonics nya microsystem med hela 16 megapixels sensor, full-HD filmning och en vinklingsbar skärm på 3 tum.

PanasonicGH2-betyg
**Så gjorde vi
**Panasonic GH2 har testats både med standardobjektivet 14-1404,0 - 5,8 men även med Panasonic Lumix G Fisheye 83,5. Stor vikt har lagts på att testa kameran tillsammans med Fisheye-objektivet. Många bilder har tagits kvällstid för att se hur både kamera och optik klarar svårare ljusförhållanden men även se hur brusnivåer och skakningsoskärpa.

**Utformning
**Panasonics senaste tillskott i kamerafamiljen är en uppdatering av GH1. Den har högre upplösning, bredare filmfunktion, stöd för 3D-fotografering, bredare iso-omfång och en ny 3 tums touchskärm. Tack vare att GH2 tillhör klassen Micro 43 system, har kameran kunnat göras lätt och kompakt utan att för den delen skära ner allt för mycket på ergonomin. Micro 43 objektiven är delvis utformade på samma sätt som sina bröder I 43 familjen, så med hjälp av en adapter går det att använda vanliga 43-objektiv på microsystemet och även objektiv från Leica. Dock är det bara vissa objektiv som ger autofokus.