Smartson Testpilot Gigaset DX800A

Summering

Av ahlberg.robert@gmail.com i 4. Slutomdöme

2011-02-20

Efter lite trixande så var jag äntligen igång med att kunna testa denna produkt till fullo. Sedan tidigare så hade jag en ensam bärbar telefon som fick förse hushållet med den fasta telefonin. Nu skulle jag äntligen så en avlastning och framför allt en telefon som skulle passa flera av mina behov. Mitt första behov (!?!) var att jag ville kunna få möjligheten att flytta ett samtal mellan enheterna på ett smidigt sätt.

Läs inlägget

Slutomdöme

Av fredrik.henning@gmail.com i 4. Slutomdöme

2011-01-28

Kommentarer rörande designen Den är mycket snygg och läcker telefon som väcker uppmärksamhet, så det är inte svårt att låta bli att placera den på ett framträdande ställe, så det verkligen syns. Det jag främst inte tycker är bra är menysystemet som tyvärr känns gammalt och stelt samt går i gamla Gigaset “banor”. Jag hade förväntat mig ett mycket mer modernt gränssnitt och då allra helst baserat på Android och dess design av iconer mm.

Läs inlägget

Under testets gång.

Av fredrik.henning@gmail.com i 3. Under testets gång

2011-01-27

Manual Tyvärr så anser jag att manualen är alldeles för tjock och otymplig då den i samma inbindning innehåller olika språkversioner. Det hade varit mycket bättre om det varit en mindre bok för respektive språk så man kan slänga de språkversioner som man inte vill ha, eller allra helst bara skicka med den version som man behöver, så man inte förbrukar mer papper än vad som behövs och därmed reducerar miljöpåverkan.

Läs inlägget

Första intrycket av Gigaset DX800A

Av fredrik.henning@gmail.com i 2. Första intrycket

2011-01-27

Produkten var väl förpackad och levererades i en tilltalande förpackning i traditionell anda av Siemens för sina Gigaset produkter. Skönt att alla sladdar som man kunde tänkas behöva fanns med, men det är väl egentligen självklart. Känns dock lite överflödigt att man får med kontakter för andra tele standarder än för vad som är brukligt i Sverige, dvs “gristrynet” och RJ11. Form, färg, vikt, display, knappar, lur mm kändes helt rätt och smidiga att använda.

Läs inlägget

Mina förväntningar på Gigaset DX800A

Av fredrik.henning@gmail.com i 1. Förväntningar

2011-01-26

Det har var en av de produkter som jag verkligen ville testa. Jag har lång erfarenhet och kunskap inom telekom så det var självklart att jag hade omfattande och höga förväntningar på denna produkt, i alla fall utifrån det första intrycket som jag fick när jag läste om den och att det kändes som ett nytänkande för en apparat som skulle kunna fungera perfekt både i hemma miljö och på det lilla kontoret mm.

Läs inlägget

Oj, va många funktioner!

Av maudaxl@yahoo.com i 2. Första intrycket

2011-01-25

Oj, va många funktioner! Och vilken tjock bruksanvisning…suck! Är inte så förtjust i att läsa bruksanvisningar, brukar försöka klura ut saker på egen hand…men jag körde fast ganska fort med denna avancerade apparat! Inkopplingen med sladdarna gick bra, men sen när jag följde anvisningarna på skärmen på telefonen gick det lite fel när jag skulle skriva rätt datum. Tryckte lite fel på knapparna och visste inte hur jag skulle gå tillbaka och rätta till datumet.

Läs inlägget

Dag 7 och framåt: Fortsatt utvärdering

Av henrik.eklund@expert.se i 3. Under testets gång

2011-01-24

Testen av DX800A har fortsatt även för min del. Det mesta användandet för min del har varit rena telefonsamtal från basenheten. Smidig inkoppling av Siemens trådlös telefon har varit kanon. Egen telefonbok med snabbnummer och programerbara knappar förenklar det dagliga arbetet. Telefonsvararen “i huset” innebär att man slipper betala för att ringa och lyssna av sina meddelanden. Allt är väldigt enkelt och intuitivt att använda. Logiskt knappsystem kombinerat med en tydlig display på svenska gör att det inte blir några problem.

Läs inlägget

Inställningar Gigaset DX800A + Bahnhof

Av ahlberg.robert@gmail.com i 2. Första intrycket

2011-01-23

Till en början så är det en trevlig syn som möter en när man packar upp denna produkt. Trots att produkten är relativt stor så har Siemens fått till att den inte blir dominant där den placeras utan kan smälta in i sin omgivning, likt en kameleont. De grundläggande inställningarna fick man hjälp av telefonen direkt att ställa in så fort strömmen hade tillförts. Att få telefonen fungerande att ringa med skulle visa sig vara en svårare nöt att knäcka.

Läs inlägget

hej

Av marinazelda@hotmail.com i 3. Under testets gång

2011-01-20

Jag undrar om ni har haft det lätt med dx800, själv har jag aldrig misslyckats, med att komma i gång, ska ringa support, mvh marina

Läs inlägget

nöjd

Av grim11@telia.com i 3. Under testets gång

2011-01-13

jag blir mer o mer nöjd med telefonen o jag gillar telesvararna…

Läs inlägget