Två veckor med Matkomfort

Av smartsontestpilot | 2012-04-21

Jag har testat Matkomfort bas i två veckor nu och är överlag väldigt nöjd med maten, bra variation och nya spännande smaker.

När jag fick hem första veckans låda så tyckte jag att det verkade vara lite mat för att räcka till 4 personer i 4 dagar, men där hade jag fel. Perfekt paketerad dag för dag så har maten räckt mer än väl till 4 personer och matlåda för en, bara när det har varit kyckling har vi behövt komplettera med något till matlådan.

Har aldrig besökt affärer så sällan som under dessa två veckor.

Då jag testat bas så har jag saknat att inte få med grönsaker, lätt att hoppa över när man skall fixa det själv.

Maten har dock gått väldigt snabbt och lätt att laga och har varit väldigt god, skyerna (citron och rödlök) har dock inte passat barnen riktigt och jag har personligen tyckt att maten är lite salt.

Det har varit en lättnad i vardagen att inte behöva tänka på vad man skall laga för mat utan bara kunnat plocka fram det som skall lagas och följa instruktionerna som är busenkla och bra.

Fisk rätterna (rödspätta och torsk) har varit väldigt goda och fått mig att inse att om man använder bra råvaror så är det godare och enklare att laga fisk, har mest blivit lax tidigare.

Kycklingen i tandori var en riktig höjdare, väldigt god sås och enkelt att laga. Kyckling med rödlöks sky var även den god men inte i närheten av tandori kycklingen.

Korvstroganoff med Wurst var jag lite tveksam till när jag skulle laga den men även denna måltid överraskade och var väldigt god, jag provsmakade såsen kall och tyckte att den var alldeles för stark men när den vämdes och åts till riset så var den riktigt god. Även min 10 åriga dotter som var väldigt skeptisk till rätten åt med god aptit.

Köttfärssåsen smakade som den man får på restaurang och var god men lite salt.

De båda kotlett rätterna var godkända men personligen så är jag inte så förtjust i vitlöks cremen och barnen åt inte av citron skyn då de inte tyckte att den var god.

Image002

Skall jag summera de två veckornas mat så är jag väldigt nöjd, snabbt, enkelt och gott.

I nu läget kommer jag inte att fortsätta med matkomfort men kan tänka mig att göra det senare men då varannan vecka för att få mer variation.

Då jag inte tidigare testat någon sorts matkasse el dylikt så har jag bestämt mig för att prova på det också för att ha något att jämföra med.

Annica

Permalink