Om Testprodukten

Av testpilot | 2010-10-18

Matkomfort erbjuder en varierad och näringsriktig middagslösning utifrån devisen “från vårt kök till ert”. Maten förbereds i Matkomforts egna kök så långt det är möjligt utan att förlora varken kvalitet eller smak. Middagslådorna levereras därefter till din dörr på söndag eftermiddag och räcker till fyra middagar, måndag till torsdag.  

Färska råvaror

För Matkomfort är råvarorna av högsta vikt för att kunna erbjuda en näringsriktig och god middagslösning. Därför används endast färska råvaror av hög kvalitet hämtade från leverantörer som har valts ut med stor noggrannhet. Det kött som används  är ofta närproducerat och grönsakerna svenska när säsongen tillåter.

Det som Matkomforts kockar lagar i eget kök innehåller inte halvfabrikat, konserveringsämnen eller tillsatser. Dessutom lagas maten verkligen från grunden. Om ett recept innehåller hönsbuljong börjar man med att koka hönsben, rotfrukter och kryddor. Peston görs på färsk basilika, solrosfrön, vitlök och fin olivolja och aiolin innehåller inget annat än olja, ägg, vitlök och kryddor.

Välj premium eller bas

Du kan välja mellan två olika middagslådor, premium eller bas. Båda innehåller Matkomforts egna färdiggjorda såser, soppor, grytor, smaksättare och tillbehör. Huvudråvaran och kolhydraterna får du oftast tillaga själv via enkla anvisningar. Detta gör att Matkomfort är ditt självklara val om du vill spara mest tid men utan att tumma på smak och kvalitet.

  • Premiumlådan innehåller kompletta middagar för fyra dagar med tillbehör som såser, röror och grönsaker. Huvudråvaran är lite mer exklusiv. Antalet portioner är flexibelt, från 1- 6 personer. Du kan även variera antalet portioner från vecka till vecka. (Prisexempel 4 portioner 1095 kronor/vecka).

  • Baslådan innehåller fyra middagar för fyra personer. Det enda du behöver komplettera med är grönsaker. Huvudråvaran är lite enklare men den är alltid färsk och svensk. (Pris 725 kronor/vecka).

När det är dags att äta tillagar eller värmer du huvudråvaran, kokar ris, potatis, pasta eller något annat tillbehör som finns med i lådan, och skär lite grönsaker eller en sallad. I lådan finns alltid tydliga anvisningar för hur maten ska tillredas, innehållsförteckning och tips om hur maten kan barnanpassas.