Testpiloternas betyg

Av testpilot | 2010-10-18

100 Testpiloter har under två veckor testat Matkomfort och efter detta satt betyg på tjänsten.

Matkomfort

Slutbetyg: 45

84% rekommenderar

Kommentarer:

“Det är naturligtvis mycket smidigt att få en liten låda med mat som i stort sett bara är att värma. Det tar väldigt lite plats i kylskåpet och det tar också väldigt lite plats i kalendern. Tyvärr är det inte mat som passar vår familj då vi är vana vid fräscha råvaror, ekologiskt odlat, laga från grund.”

“Maten god och snabbfixad men ingen matlagning. Lite få grönsaker, några rätter lite lyxiga för en vardag. Portionerna små, inget över till matlåda. Positivt med de dagsmärkta burkarna. Miljöaspekten dålig. Inga recept men innehållsdeklaration. Kokbok tillgänglig? Nischen finns men passar inte oss. “

“Jag/vi är mycket nöjda. Bra och lättförstådda tillagnings menyer för varje vecka. Mycket god mat!”

“Jag är mycket nöjd. Det som tyvärr drog ner betyget lite är att jag saknade grönsaker i kassen. Hade hoppats på lite mer råkost, inte bara några paprikor att ha i maten.”

“För dyrt, inte tillräckligt kryddad mat men mycket enkelt och snabbt! Bra kvalitet på råvarorna. Saknade bäst-före datum på tillbehör såsom såser.”

“Bättre än andra liknande tjänster, maträtterna var inte lika “konstiga” som dottern uttryckte det. Skönt att slippa planera maten. Baslådan var man dock tvungen att komplettera med grönsaker och då försvann lite av vitsen med lådan. Det har dock varit fräscha råvaror och goda såser.”

“Maten var mycket god och man märkte verkligen att den var gjord från färska råvaror. Tyvärr fick jag en rutten rödlök i första paketet vilket sätter ned totalbetyget. Om man ska betala över ettusen kronor för middag i fyra dagar måste kvaliteten vara utan anmärkning.”

“Hej, Enkelt och smidigt med mat lagat från grunden.”

“Mycket bra och vällagat. Det som främst är Matkomforts stora fördel är snabbheten i och med att maten är färdiglagad (nästan) utan att det är halvfabrikat. De nackdelar jag har upplevt är främst att kockarna har använt lite för mycket salt samt lite för mycket fläskkött.”

“Maten var god och smakrik, och smakade hemlagad. Det allra bästa var att middagen gick så snabbt att färdigställa. Leveransen fungerade bra, men det hade varit bra att få veta ungefär hur dags den skulle komma. Att förpackningarna var märkta med rätt veckodag var ett plus.”

“Matkomfort spar mycket tid och energi för familjer. Det tar kort tid att tillaga och det blir lite disk. Tyvärr var smakerna inte alltid på topp. “Premium” inte så mycket premium enligt oss. Jag skulle absolut kunna tänka mig att köra en vecka eller två vid tillfällen man vet kommer bli stressiga.”

“Tjänsten var jättebra. Tyvärr visade sig mina barn vara för små för de var ej förtjusta i såser mm som ju är hela poängen med en “färdiglagad” matkasse. Dock mkt god mat. Man saknar dock grönsaker och det blir ju ett moment som läggs tills, d v s man måste handla ändå vilket kan upplevas som neg.”

“Jag tyckte i stort att det var bra. Lite smaklöst ibland men fräscht när det kom i kartongen.”

“När maten kom vart man som ett barn på julafton. Alla råvaror var fräscha och fina och kändes även lyxiga. Bra och varierande meny och lätta att tillaga. Den mesta maten var god men några dagar var det väldigt smaklöst även att man gjort enl. beskrivningen. Kul nya idéer och tipps om vad man kan laga.”

“Vi tyckte att det var en mycket bra tjänst. Goda maträtter som var varierande. En del av recepten var mer tidskrävande än vi hade förväntat oss vilket drar ner betyget något. Vi tyckte också att det var för lite grönsaker. Men i övrigt var det gott, kul och inspirerande!”

“Tyckte att hälften av maträtterna var riktigt goda och hälften var rätt tråkiga, tyvärr. Hade nog varit roligare med premium-lådan med grönsaker. Jag köpte till de grönsaker mm som ni föreslog och de var oftast bra tips. Tråkigt att skala potatis när man ska slänga ihop en snabb maträtt.”

“Skönt att få mat hem. Idén är kanon. Enkla recept, dock smakar resultatet som dagens på någon billig krog. Tyckte inte om alla feta såser som hörde till, känns alldeles för onyttigt och inget vi uppskattar i familjen. Utan såsen var rätten tråkig. Inget för oss.”

“God mat med härligt färdiga såser. Väldigt omtyckt, dock några rätter som inte riktigt höll måttet, men det mesta var kalas. Leveransen kom som den skulle och varorna var tipptopp fräscha.”

“Fakturaavgift på matkasse? Jag ville köpa mat, inte fakturor! Lägg ner dumheterna, ta betalt för produkten. För färdiglagat, känns mest som att värma mat. Bra för familjer utan tid eller intresse att laga mat. God smak på de färdiga såserna och baserna att hälla på och värma i.”

“Mycket bra recept väldigt goda såser och tillbehör som kom färdiggjort. Avokadon var tyvärr brun inuti annars allt mycket bra. Priset för högt men kan tänkas någon gång.”

“Nöjd, lätt, snabbt, skönt och för det mesta gott. Köttfärssåsen var inte god.”

“Helt underbart. Har redan beställt en omgång till. Så enkelt nästan färdiglagat men ändå hemlagat.”

“Vi är väldigt nöjda med matkomfort, några av rätterna har varit bland det bästa vi har ätit inom sin genre.”

“God, varierande mat som hela familjen uppskattade. Lättlagat men vissa rätter tog lite tid att laga trots färdiga såser mm. Det hade gärna fått vara någon vegetarisk rätt med och mer grönsaker överhuvudtaget. Premiumlådan var också väl dyr, fick inte direkt någon upplevelse av lyx som man kunde tro.”

“Det var riktigt bra fina råvaror och goda såser”

“God mat. Lite för mycket för vår familj på 2 vuxna och 2 småbarn. Barnen var inte alltid förtjusta i maten men vi vuxna gillade det. Lätt att fixa! En aning salt ibland.”

“Mycket god mat som är enkel att laga, saknar dock att grönsaker inte levereras samt att det rekommenderas att man lägger till fler råvaror som inte levererats utan man skall själv lägga till. Även trist att recept inte medföljer så man kan laga igen eller laga mer om man får fler middagsgäster.”

“Rätterna var goda och lätta att laga. Recepten enkla att följa, och framförallt uppskattades att det inte var en massa tillsatser i såserna. Ett annat plus var grönsaker till varje måltid. Leveranserna kom i tid också, vilket var bra. Kollegorna tittar smått avundsjukt på mina lunchlådor numera.”

“Vi är nöjda med matkomfort. det var skönt att ha färdiga “hem”lagade såser. Visst allt föll kanske inte en i smaken men allt som allt är vi nöjda. synd att den endast finns i Stockholm. Vore trevligt och kunna även få denna tjänst i t ex Malmö.”

“Det var gott och lättlagat. Barnen tyckte det var för såsigt. En del rätter kändes inte kompletta, det var alltså inte bara sallad som man behövde komplettera med. Baspaket var alltså lite väl bas.”

“God mat, bra råvaror, för lite ekologiskt. Skönt att mycket var färdiglagat. Tveksamt om det är prisvärt. Kan tänka mig att prenumerera korta perioder när jag har ont om tid, men knappast heltidsprenumerera.”

“Bra mix på rätter med mycket god smakupplevelse. Som fantast av husmanskost kan jag sakna ett något större inslag av klassiker.”

“Mycket god mat, bra leveransservice. Vi kommer definitivt att handla hos dem igen när det var så bra kvalitet på de matvaror som var med. Även bra instruktioner och ett trevligt bemötande.”

“Bra och fräscha råvaror med hållbarhet (jämfört med andra jag testat). Jag tycker det var väldigt bra med Bas-paketet så vi kunde komplettera med de grönsaker vi och barnen tycker om. Goda rätter, några blev favoriter! Fast Bolognesen tyckte de inte om, de tyckte min köttfärssås är godare :-)”

“Maten var god och bra mycket varierande bra organiserat passar alla.”

“Det var en mycket god, smakrik och trevlig leverans. Lagom med mat för en familj på tre personer och även en del matlådor. En del av rätterna var mer vuxensmak på men var även populära hos vår åttaåring. Har bestämt att vi kommer fortsätta med dessa leveranser efter testet också. “

“Definitivt en lyxig och mycket fin tjänst vars ända egentliga fel var att den var plottrig administrativt sett. Man skickade t.ex. en faktura som man sedan återkallade. Jag kommer inte använda tjänsten igen då den var för lyxig.”

“De färdiga burkarna var fantastiskt goda. Nackdelen var att båda veckorna fanns det med fläskrätt o vi hade föredragit 2 vegetariska alt. Vi fick flera benbitar i kycklingen som jag upptäckte när jag sköljde den. rödspättan som levererades hade kvar hade kvar halva skinnet, inte kul att skära bort den.”

“Perfekt vid stressiga veckor! snabblagat eftersom baserna redan är klara. Skillnaden mellan de andra vi provat är stor. Här var det enkelt och gick snabbt men var ändå bra mat. Andra leverantörer har ofta recept som man lagar från botten och det tar för lång tid för att vi ska få ihop kvällarna.”

“Fräscha rätter, nya smaker, väl tilltagna portioner - inga negativa synpunkter alls!”

“Maten var god, men tyvärr var några råvaror dåliga (tomater, avokado). Priset är för högt. Saknar recepten.”

“Helt ok vardagsmat. Inga smaksensationer, men underbart skönt att få maten planerad och levererad. Varierad smak, somt var riktigt gott och annat bara ok.”

“Bra upplägg med färdiga såser, men för lite grönsaker i varje låda.”

“God mat! enkelt, smidigt, snabblagat, lite otur med grönsakerna, som vi tyvärr inte kunde använda, då den hann bli dåliga.”

“Fina o bra råvaror. Punktliga leveranser. Fiskmåltiderna tycker jag var små i portionerna, övriga måltider bra anpassade. Goda såser. Lite “tråkig” meny saknade finess. Hamburgare, spagetti o köttfärssås osv. det är ju vad man själv vanligtvis handlar o slänger ihop i brist på inspiration/tid.”

“Detta är inget för en aktiv barnfamilj. Oftast tyckte barnen inte om såserna (vilket gör att det blir mycket sås över). Men när barnen (4 och 8 år) gillade det så var portionerna väldigt snålt tilltagna. Svårt att tro att detta ska räcka till även i en tonårsfamilj!”

“Jag tyckte det var fantastiskt bra. Kanske lite väl många moment ibland, men slutresultatet var fantastiskt gott tyckte hela familjen. Jag skulle inte vilja ha det varje vecka, men kanske varannan eller var tredje.”

“Mycket lättlagat och gott. Ibland lite för mycket tomatsmak i såserna..enligt mina 15-åringar.”

“Gillade verkligen produkten, mycket för en person men jag fick matlåda i två veckor =) Ska testa igen helt klart. Bra råvaror och goda såser”

“Matkomfort Premium är ett bra alternativ för de som tycker om att laga mat lite grann men vill spara tid i vardagen (ett halvfabrikat t.ex. en sås eller en gryta ingår alla dagar). Plus: bra råvaror, goda omväxlande recept som är enkla att följa. Minus: dyr matkasse, för mycket salt i halvfabrikaten.”